Hoe maak je een Marketingfunnel?

Hoe maak je een Marketingfunnel?

Iemand komt op je website en je bent geneigd om meteen jouw product aan te bieden. Het is echter nuttiger om eerst iets gratis te geven en een band op te bouwen. Vervolgens kun je waardevolle e-mails en informatie gaan sturen, voordat je iemand uiteindelijk naar je product leidt. Dat is een funnel.

Hoe werkt de marketing funnel?

In een marketing-funnel trek je potentiële klanten aan met content. Meestal is deze content geschreven door een vakkundige copywriter. Nadat je potentiële klanten hebt aangetrokken, doorlopen ze een proces en uiteindelijk komen ze onderaan de trechter – en dan converteren ze tot lead.

Wat is een funnel model?

Een funnel is een denkbeeldige trechter op een website of webshop. Deze trechter ‘leidt mensen op’ van bezoekers naar converteerders. Potentiële bezoekers doorlopen een proces en worden bewerkt totdat er een conversie plaatsvindt en zij onderaan uit de ’trechter’ komen.

Lees ook:   Wat doet anti roos shampoo met gekleurd haar?

Hoe ziet een sales funnel eruit?

De sales funnel ziet er visueel uit als een trechter of omgekeerde piramide. De funnel wordt als trechter weergegeven omdat er bovenin meer mensen of bedrijven (potentiële klanten) passen dan onderin; bezoekers die geen klant willen of kunnen worden, blijven halverwege de trechter steken.

Waarom een Salesfunnel?

Waarom een salesfunnel gebruiken? Een salesfunnel helpt je het klantproces te visualiseren. Het geeft je inzicht in het aantal leads in elk stadium van je funnel, en het aantal conversies per stadium. Omdat het een trechtervorm is, zie je dat er bij ieder stadium een aantal potentiële klanten wegvallen.

Hoe kwalificeer je leads?

Leadkwalificatie: waarom en hoe je aan de juiste leads verkoopt

  • “Een gekwalificeerde lead is een prospect dat aan alle kwalificatie-eisen zoals budget, beslissingsbevoegdheid, behoefte aan het product/de dienst en koopkracht voldoet.”
  • “De perfecte lead is al geïnteresseerd in je product of dienst.