Inhoudsopgave
- 1 Hoe lang mag een Infuuslijn gebruiken?
- 2 Wat is de aanbeveling van de WIP richtlijnen over het vervangen van een Afsluitdopje zonder veersysteem bij een subcutane Vleugelnaald?
- 3 Hoe lang mag een Infuuslijn aanhangen?
- 4 Hoe vaak Infuuslijn vervangen?
- 5 Hoe vaak moet je een venflon Flushen?
- 6 Hoe kleiner de diameter van de canule hoe hoger de Gauche?
Hoe lang mag een Infuuslijn gebruiken?
Vervang de infuusslang die gebruikt is bij het toedienen van bloed, bloedproducten of lipiden (vetoplossingen, zoals TPV) iedere 24 uur. Voor overige toedieningen geldt: vervang de infuusslang elke 3-4 dagen. Tenzij er sprake is van zichtbare verontreiniging, beschadiging of mechanisch falen.
Wat is de aanbeveling van de WIP richtlijnen over het vervangen van een Afsluitdopje zonder veersysteem bij een subcutane Vleugelnaald?
vervang een afsluitdopje zonder veersysteem iedere keer na verwijdering door een nieuwe steriel afsluitdopje. Flebitis en bloedbaaninfecties door intraveneuze infuuskatheters, Werkgroep Infectie Preventie, april 2010, www.wip.nl (externe link).
Hoe vul je een Infuusslang?
d Steek de spike van de infuusslang met een draaiende beweging in de infuuszak. vloeistofniveau van de infuuszak blijft, zet de rolregelklem open. deze half (of tot boven het filter) gevuld is. g Vul de druppelkamer tot het merkteken of tot boven het filter.
Wat is het doel van de WIP richtlijnen?
WIP-richtlijnen De Werkgroep Infectie Preventie (WIP) stelt landelijke richtlijnen op voor de preventie van infecties in Nederlandse zorginstellingen met als doel richting te geven aan het handelen in de praktijk.
Hoe lang mag een Infuuslijn aanhangen?
Om praktische redenen wordt een tijdsduur van 72-96 uur aangehouden. ☞ Voorafgaand aan het loskoppelen van het infuussysteem dient de koppeling (“hub”) gedesinfecteerd te worden met alcohol 70%. ☞ Een eenmaal afgekoppeld infuussysteem mag niet meer opnieuw worden aangesloten.
Hoe vaak Infuuslijn vervangen?
Bij het continu toedienen van vocht of pijnmedicatie dient het infuussysteem eens per 3 á 4 dagen vervangen te worden. Na toediening van bloed, bloedproducten of vetachtige stoffen (lipiden) dient het infuussysteem direct na toediening afgekoppeld te worden of ten minste elke 24 uur vervangen te worden.
Wat heb je nodig voor Infuussysteem klaar maken?
Infuussysteem klaarmaken en aansluiten
- toedieningssysteem met druppelkamer en druppelregelaar.
- infuuszak/-fles/-flacon – hierna genoemd infuuszak.
- (driewegkraan)
Waar sluit je kleine infuuszakken op aan?
Hang de infuuszak of -fles aan een (verrijdbare) infuuspaal, aan of naast het bed van de cliënt. Bevestig de infuuszak of -fles, de medicatiecassettes of -spuit aan een infuuspomp. Fixeer de pomp aan de infuuspaal of plaats de pomp op een vlakke ondergrond.
Hoe vaak moet je een venflon Flushen?
Drie keer daags flushen van een venflon is niet effectiever dan eenmaal daags flushen in het voorkomen van verstopping. Het protocol van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geeft, conform de evidence, aan dat eenmaal daags flushen voldoende is.
Hoe kleiner de diameter van de canule hoe hoger de Gauche?
Een internationaal eenduidig systeem hanteert vaste kleuren voor de diameter (dikte) van de van de naald, uitgedrukt in G (Gauge). Een lager getal betekent een dikkere naald.