Hoe lang gaat een shingles dak mee?

Hoe lang gaat een shingles dak mee?

Beperktere levensduur: dakshingles gaan minder lang mee dan andere dakbedekkingen zoals dakpannen, dakplaten, natuur- of kunstleien, … De levensduur bedraagt 10 à 20 jaar (afhankelijk van de kwaliteit en de plaatsing). Gevoelig voor mosvorming: afhankelijk van de kwaliteit van de shingles en de omgeving (bv.

Waarom Dakshingles?

Het grote voordeel van dakshingles is het lage gewicht. Daardoor zijn deze bitumenleien de eerste keuze bij het bedekken van een dak dat niet gedragen wordt door een sterke constructie, zoals tuinhuisjes of blokhutten.

Wat zijn gelamineerde shingles?

De gelamineerde dimensionale shingle is een premium shingle en heeft meerdere lagen lipjes om een textuur en dimensie aan de shingle te creëren. Een variatie op de dimensionale shingle is de luxe shingle die veel dikker is en een grotere belichting heeft dan dimensionale shingles.

Wat kost een dak shingles?

Prijs dakshingles

Soort Prijs per m² Offerte
Dakshingles € 15 – € 25 Offerte
Natuurleien € 100 – € 145 Offerte

Kun je shingles nieten?

Ook kunt u gebruik maken van niet-pistool (maximale lengte nietjes 16mm). Let er wel goed op dat de nietjes niet te dun zijn, u moet de bredere nietjes gebruiken, dit om het uitscheuren van de shingles te voorkomen. Al onze dakshingles zijn overigens goed zelfklevend waardoor de stevigheid van het dak optimaal wordt.

Wat is een Spijkerrol?

Plak Spijkerrol is een onderlaag met een rotvrije glasvliesinlage die geschikt is als basisrol alvorens toplaagrollen te branden of te lijmen met Dak-Lijm.

Waarom onderlaag bitumen?

De Eshabase bitumen zorgt voor betere isolatie en staat extra garant voor waterdichtheid. Door gebruik te maken van de onderlaag zorgt u ervoor dat de toplaag zich beter hecht aan de onderlaag en zorgt het ervoor dat uw plaatmateriaal of planken niet meer beschadigen doordat de toplaag op de onderlaag wordt gebrand.

Kan ik dakleer op hout branden?

Kan ik EPDM op hout aanbrengen? EPDM kan uitstekend op een houten ondergrond worden aangebracht. Bij niet verwarmde schuren of een overkapping kan EPDM dakbedekking direct op het hout worden verlijmd. Bij daken van verwarmde ruimtes kan er condensvorming optreden tussen het EPDM en de houten ondergrond.

Hoe lang gaan platte daken mee?

Platte daken zijn vaak veel kwetsbaarder dan pannendaken. Desondanks is de gemiddelde levensduur van een plat dak met bitumen dakbedekking 20 tot 40 jaar.

Wat is de levensduur van bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking, gemaakt van teer, wordt het meest gebruikt en gaat ongeveer 30 jaar mee.

Kun je Dakshingles lijmen?

Dakshingles lijmen als extra versteviging tegen wind De shingle lijm van Aquaplan is een soepele, waterdichte en weerbestendige bitumineuze koudlijm die de hechting van shingles op daken verbetert. Zeker daken die te maken krijgen met veel wind, kunnen deze extra versteviging goed gebruiken.

Hoe leg ik shingles?

Begin aan de onderrand van het dak met een rij shingles die ondersteboven komen te liggen, de zogenaamde voetshingles. Smeer de rugstrook van de shingles in met lijm, evenals de punten van de lamellen. Druk de shingles op het dak en spijker ze vast met 4-6 asfaltnagels.