Hoe lang bewaart school diploma?

Hoe lang bewaart school diploma?

Vaak staat in je OER beschreven hoe lang de school je toets- en examenresultaten bewaart. Gemiddeld is dat zo’n 18 maanden na het behalen van het diploma. Je diploma moet de school op basis van de archiefwet 50 jaar bewaren.

Wat staat er in een Schooldossier?

Een basisschool of middelbare school mag verschillende gegevens over een leerling bewaren. Dat doet de school in een leerlingdossier. Dit dossier bestaat voor een deel uit administratieve gegevens. Verder zit er in het leerlingdossier informatie die nodig is om de leerling onderwijs en begeleiding te geven.

Hoe lang moet je CITO toetsen bewaren?

Een school moet het werk van het centraal examen en de rekentoets bewaren tot minimaal 6 maanden na de uitslag. Dit geldt ook voor de bijbehorende cijferlijst. Leerlingen kunnen in die periode hun examen inzien. Bij het werk horen ook de opgaven die de leerling gebruikte bij de centrale examens.

Hoe lang mag een school gegevens bewaren?

De basisschool mag de meeste gegevens nog 2 jaar bewaren, nadat uw kind van school is gegaan. De basisschool moet langer bewaren: gegevens over verzuim en in- en uitschrijving (5 jaar na vertrek); gegevens over een leerling die naar een school voor speciaal onderwijs is doorverwezen (3 jaar na vertrek).

Kun je oude diploma’s opvragen?

Als u uw diploma, certificaat of cijferlijst kwijt bent, kunt u een uittreksel aanvragen van uw diplomagegevens. Dit kan digitaal of op papier. U vraagt het document aan bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit kan ook als u een andere naam hebt gekregen of van geslacht bent veranderd.

Hoe lang certificaten bewaren?

De Kamer van Koophandel (KvK) is één van de organisaties die kan worden benaderd voor navraag op een afgegeven document. De door jou aangevraagde Certificaten van Oorsprong, EUR1 documenten plus de onderliggende bewijslast worden bij de Kamer van Koophandel gedurende de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar bewaard.

Wat moet er in het internet Schooldossier?

Alle scholen, instellingen en besturen hebben de volgende mogelijkheden in het ISD:

  • Aanleveren documenten.
  • Invullen van vragenlijsten.
  • Adresgegevens inzien/ wijzigen.
  • Raadplegen geleverde documenten en vragenlijsten.

Welke informatie kun je vinden in de leerlingdossier?

In een leerlingdossier worden gegevens over een leerling bewaard. Het leerlingdossier bestaat meestal uit twee componenten: de leerling-administratie en een inhoudelijk gedeelte, gericht op onderwijskundige aspecten en begeleidingsaspecten.

Kan je je CITO score opvragen?

Voor informatie over de citoscore kunt u terecht bij: de school van uw interesse. cito.nl. Scholenopdekaart.nl.