Hoe komijn gebruiken?
Culinair gebruik komijnzaad Komijnzaad (of poeder) kom je tegen in de Indiase keuken in kaasgerechten, sauzen, curries, vleesgerechten in chutneys. In de Indonesische keuken wordt komijn in rijsttafelgerechten en sauzen gebruikt. In de Nederlandse keuken zie je de zaden in zuurkool en kaas: komijnekaas.
Welke kruiden werken laxerend?
Kruiden waar een laxerende werking vanuit gaan, zijn:
- Senna.
- Weegbree.
- Brandnetel.
- Kaasjeskruid.
- Verbena.
- Olijfblad.
- Cascara Sagrada.
- Frangula (sporkehout)
Welke kruiden goed voor vetverbranding?
We zetten ze voor je op een rij:
- Ginseng. Dit kruid wordt vooral gewaardeerd om zijn energiebevorderende werking.
- Cayennepeper. Deze mooie rode peper geeft niet alleen kleur en pit aan je gerecht, maar helpt je ook in de strijd tegen de overtollige kilo’s.
- Kaneel.
- Zwarte peper.
- Paardenbloem.
- Mosterd.
- Kurkuma.
- Gember.
Waarmee karwijzaad vervangen?
Karwijzaad is een stuk scherper en sterker van smaak. Gebruik van dit specerij dus niet te veel. Wil je komijn vervangen door karwij/ kummel, gebruik dan ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid komijn. Karwijzaad/ kummel wordt gebruikt om slijm op te lossen, vocht af te drijven en tegen kramp.
Welke kruiden lijken op komijn?
Komijn en karwij zitten beide in de peterseliefamilie. Ze lijken qua uiterlijk en smaak, hoewel komijn een sterkere, heterere smaak heeft. Gebruik karwijzaad in plaats van komijnzaad, of gemalen karwij in plaats van gemalen komijn. Begin met de helft van het recept en stem het naar wens af.
Hoe gezond is komijnpoeder?
Komijn kan de activiteit van de spijsvertering verhogen. Ook is gebleken dat het kruid de afgifte van gal uit de lever versnelt. Gal helpt om voedingsstoffen in de darmen te verteren.