Inhoudsopgave
- 1 Hoe kom je aan een medicijnpaspoort?
- 2 Wat neem je mee in de reisapotheek?
- 3 Waar kan ik ivermectine kopen zonder recept?
- 4 Hoe kom je aan medicijnen?
- 5 Welke informatie geeft het AIS over geneesmiddelen?
- 6 Wat is de apotheek?
- 7 Waar kan ik medicijnen kopen zonder recept?
- 8 Welke bron is het meest geschikt voor het opzoeken van makkelijk leesbare informatie over medicijnen?
- 9 Welke soort apotheken zijn er?
Hoe kom je aan een medicijnpaspoort?
Hoe kom ik aan een medicijnpaspoort? Een medicijnpaspoort kan alleen door jouw huisarts, apotheek of specialist worden ingevuld en afgegeven. Bij veel huisartsen of apotheken is het mogelijk om deze medicatieoverzicht online aan te vragen en op te halen zodra het klaar is.
Wat neem je mee in de reisapotheek?
Inhoud reisapotheek
- Medicijnen op doktersvoorschrift, ook anticonceptiemiddelen of andere middelen die je regelmatig gebruikt.
- Pleisters, tape, steriele gazen, verband, watten, zwachtels en likdoornpleisters.
- Wonddesinfectiemiddel.
- Schaar, pincet, naald, veiligheidsspelden.
Waar kan ik ivermectine kopen zonder recept?
Het geneesmiddel is receptplichtig, wat betekent dat u het medicijn alleen kunt krijgen met een recept van een erkend arts Ivermectine Paard Kopen Neem contact met ons op voor meer informatie: 088-1169200 ivermectine kopen in de apotheek. Ivermectine kopen in de apotheek.
Wat is een recept apotheek?
Een doktersrecept of doktersvoorschrift is een schriftelijk verzoek van een arts aan een apotheker voor de aflevering van geneesmiddelen aan een patiënt.
Welke medicijnen mogen niet mee in het vliegtuig?
Medicijnen meenemen op reis binnen de Opiumwet
- Medicinale cannabis.
- Zware pijnstillers (denk aan Morfine).
- Slaap- en kalmeringsmiddelen (denk aan Valium en Seresta).
- Medicijnen voor behandeling van ADHD (denk aan Ritalin en medicijnen met de werkzame stof methylfenidaat).
Vraag bij uw apotheek een overzicht van uw medicijnen aan. Dit overzicht heet: medicijnpaspoort. Hierin staan alle gegevens over uw medicatie en over andere zaken zoals allergieën. Handig als u naar de dokter of apotheek moet op uw reisbestemming.
Hoe kom je aan medicijnen?
Voor de meeste medicijnen heeft u een recept van een arts nodig. Medicijnen zonder recept zijn te koop bij bijvoorbeeld een apotheek, drogist of supermarkt. Het CBG bepaalt of voor een medicijn een recept nodig is of niet. Het CBG beslist ook waar medicijnen zonder recept verkocht mogen worden.
Welke informatie geeft het AIS over geneesmiddelen?
Het overzicht bevat de volgende informatie: een overzicht van patiëntgegevens, gebruikte en gestopte medicatie, klinische informatie over indicaties en contra-indicaties en informatie over labwaarden. Standaard omvat een medicatieoverzicht een periode van zes maanden van daadwerkelijk afgeleverde medicatie.
Wat is de apotheek?
De apotheek doet alles wat met medicijnen te maken heeft. Bijvoorbeeld het bereiden en controleren van medicijnen. Zodat u uw medicijnen veilig kunt gebruiken.
Hoe ziet een medicijnpaspoort eruit?
In het medicijnpaspoort staan alle medicijnen die men gebruikt beschreven onder de naam van de werkzame bestanddelen en niet onder de merknaam, daar dit van land tot land kan verschillen. Het medicijnpaspoort wordt ook gebruikt om douanebeambten informatie te geven over medicijnen die de houder bij zich draagt.
Waarom krijg je medicijnen voorgeschreven?
Waarom moet de arts de reden van voorschrijven op het recept vermelden? Om de patiënt nog betere en veiligere zorg te kunnen verlenen op gebied van medicatiegebruik is het in een aantal gevallen nodig dat de apotheker beschikt over de reden waarom een geneesmiddel wordt voorgeschreven.
Waar kan ik medicijnen kopen zonder recept?
Receptmedicijnen kunt u alleen bij een apotheek kopen. Voor zelfzorgmedicijnen heeft u geen recept nodig. Deze medicijnen kunt ook bij de drogist of in de supermarkt krijgen.
Welke bron is het meest geschikt voor het opzoeken van makkelijk leesbare informatie over medicijnen?
Bronnen voor geneesmiddeleninformatie (bron: Consumentenpanel Gezondheidszorg) – De bijsluiter is de meest geraadpleegde informatiebron: vrijwel alle mensen die informatie zoeken/vragen, doen dat ten minste in de bijsluiter.
Welke soort apotheken zijn er?
Soorten apotheek
- Openbare apotheek. Ook bekend als een apotheek voor de detailhandel, is de openbare apotheek het meest bekende type apotheek.
- Ziekenhuisapotheek.
- Klinische apotheek.
- Industriële apotheek.
- Compounding Pharmacy.
- Ambulante zorgapotheek.
Wat moet je kunnen voor apotheek?
Een apotheker is een zorgverlener met deskundigheid op het gebied van medicijnen. Je zorgt ervoor dat medicijnen door patiënten op de juiste manier worden gebruikt, werkt mee aan de ontwikkeling van medicijnen en doet onderzoek naar de werking hiervan. Als apotheker kun je op verschillende plekken aan de slag.