Hoe kantoor duurzamer maken?

Hoe kantoor duurzamer maken?

Go green: 17 tips voor een duurzaam kantoor

  1. Meer planten.
  2. Beperk het aantal tijdschrift- en krantenabonnementen.
  3. Recycle gebruikt meubilair.
  4. Print altijd dubbelzijdig.
  5. Kies voor milieubewuste producten.
  6. Doe de lichten uit.
  7. Gebruik de stand-by modus van apparaten.
  8. Plaats papierbakken.

Hoe werk je duurzaam?

Duurzaam werken is een nieuwe manier van werken waarbij niet alleen waarde wordt gehecht aan monetair kapitaal maar ook – en juist – aan sociaal en ecologisch kapitaal. Concreet houdt dit in dat je bedrijf er meer aan doet om milieuvriendelijk te opereren omwille van moeder natuur.

Wat is ecologisch werken in de zorg?

Om mensen gezonder te maken gebruiken zorginstellingen en ziekenhuizen veel energie, voedsel en grondstoffen. Daarmee draagt de zorg bij aan vervuiling van het milieu. In de Green Deal Duurzame Zorg staan afspraken voor minder milieuvervuiling door de zorg. Bijvoorbeeld door CO2-uitstoot te verminderen.

Waarom een duurzaam kantoor?

Met een duurzame kantoorinrichting draag je bij aan een beter milieu. Bij het fabriceren van duurzame artikelen wordt beter op voorwaarden als milieuvriendelijkheid, mensenrechten en grondstofgebruik gelet dan bij andere artikelen.

Wat zijn duurzame kantoorartikelen?

Steeds meer producten worden op duurzame wijze geproduceerd. Probeer voor zo veel mogelijk kantoorartikelen te kiezen voor de duurzame variant. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke ordners en elastomappen, pennen en potloden, stiften & markers en de welbekende post-its.

Hoe Verduurzaam ik mijn bedrijf?

De mogelijkheden voor duurzaamheid bij bedrijven zijn onder andere:

  • Groene energie opwekken en gebruiken.
  • CO2-uitstoot minimaliseren.
  • CO2-uitstoot compenseren.
  • Restproducten hergebruiken.
  • Duurzame producten of diensten ontwikkelen.
  • Bewustwording creëren bij klanten en relaties.

Hoe werk je kostenbewust in de zorg?

Je kijkt op een zakelijke manier naar de inzet van mensen en middelen. Je weegt kosten en opbrengsten goed tegen elkaar af. Je gaat in je werk zuinig om met materialen en hulpmiddelen. Je denkt na over financiële consequenties van maatregelen, plannen en acties.