Inhoudsopgave
Hoe herken je een gemotiveerde student?
Hij luistert, bemoedigt, ondersteunt en enthousiasmeert. Hij kent zijn leerlingen en weet waar hun ontwikkelingskenmerken overeenkomen en waar ze verschillen. Hij weet wat ze nodig hebben om gemotiveerd aan de slag te gaan.
Hoe houd je studenten gemotiveerd?
5 tips om de motivatie vast te houden tijdens je studie
- Neem je studie serieus. Studeren vraagt veel van je, maar je doet het echt voor jezelf.
- Blijf bij met je huiswerk.
- Zoek medestudenten op.
- Doe motiverende activiteiten buiten je studie.
- Praat met een studiecoach of docent.
Wat is Schoolmotivatie?
Motivatie is de drijfveer om tot leren te komen. Helder zicht op de motivatie van leerlingen en hoe deze motivatie te beïnvloeden, is fundamenteel voor succesvolle leraren.
Wat zou je een niet gemotiveerde student aanraden om te doen zodat hij zij wel gemotiveerd geraakt?
Een leuk vooruitzicht hebben, bijvoorbeeld ’s avonds iets leuks doen zoals met vrienden afspreken, een leuke film bekijken, Leerstof afpunten/doorstrepen op een to do-lijst. Iets plannen om naar uit te kijken na de examens.
Wat is de ideale student?
Succesvolle studenten weten hoe ze zich op op hun studie kunnen focussen als dat nodig is, en weten bovendien wanneer ze pauze moeten nemen. Ze zijn in staat om hun tijd verstandig in te delen, houden zich aan zinvolle studieschema’s, en halen het maximale uit de tijd in de les.
Wie is de MBO student?
Dé mbo-student bestaat niet. Er is een grote diversiteit onder mbo’ers, onder andere in type en niveau van de vooropleiding, leeftijd, sociaal-economische status ouders, beheersing van de basisvaardigheden en ambities voor vervolgloopbaan (werk en/of doorleren).
Welke vormen van motivatie zijn er?
Er zijn twee verschillende soorten motivatie: extrinsieke en intrinsieke motivatie. Motivatie ontstaat ofwel in jezelf (intrinsieke motivatie) of wordt van buitenaf gestimuleerd (extrinsieke motivatie). Bij intrinsieke motivatie handel je uit eigen wil. Je wilt iets bereiken of vermijden waar je in gelooft.
Welke motiverende gespreksvoering zijn er?
De 5 technieken van motiverende gespreksvoering.
- Techniek 1: open vragen stellen.
- Techniek 2: reflectief luisteren.
- Techniek 3: bevestigen.
- Techniek 4: samenvatten.
- Techniek 5: uitlokken van verandertaal.