Inhoudsopgave
Hoe groot wordt een dionaea Muscipula?
De Dionaea muscipula ‘Dentate’ is één van de eerste venusvliegenvalmutanten met kleinere driehoekige ‘zaagtandjes’. De vallen van deze vleesetende plant kunnen wel 4 centimeter lang worden en groeien aan bladstengels die een grootte van 8 centimeter kunnen bereiken.
Hoe snel groeit een venusvliegenvanger?
Doordat deze plant vallen heeft, kan deze voorkomen op voedselarme grond. De planten halen hun voedingsstoffen uit de insecten die ze vangen. De venusvliegenvanger is klein en groeit langzaam, vanaf zaadje tot volwassen plant duurt het ongeveer 3 jaar.
Wat is een venus vliegenvanger?
De Venus vliegenvanger is een intrigerende vleesetende plant, wiens bladeren dicht “klappen” om insecten te vangen. Met hun ‘scherp getande kaken’ en levende prooien vangende gedrag, kunnen ze veel aandacht trekken, of het nu op een vensterbank is of op een plekje in de achtertuin.
Wat is een venusvliegenvanger?
De venusvliegenvanger of venusvliegenval (Dionaea muscipula) is een vleesetende plant uit de zonnedauwfamilie (Droseraceae).
Wat is een vliegenval?
Vliegenval. Een vliegenval is een uitstekend hulpmiddel voor het beperken van vliegenoverlast buitenshuis, op het terras of in de stal. Een vliegenval bevat meestal een sterk geurende lokstof die zeer aantrekkelijk is voor vliegen. Zodra vliegen in de val kruipen kunnen ze er niet meer uitkomen en gaan ze dood.
Wat is de afstand tot de planeet Venus?
De planeet Venus bevindt zich tussen de baan van Mercurius en de aarde. Doordat de planeet veel verder van de zon staat dan Mercurius, kun je Venus vaak goed zien. De grootste schijnbare afstand tot de zon bedraagt ongeveer 47 graden.
Waarom is Venus vulkanisch actieve planeet?
Venus is een vulkanisch actieve planeet, maar in tegenstelling tot de Aarde komt er geen platentektoniek voor. Venus heeft een zeer zwak magnetisch veld in tegenstelling tot de Aarde.
Waarom heeft Venus geen manen?
Venus heeft geen manen, hoewel Cassini in januari 1672 dacht van wel. Het duurde tot 1887 voor het bestaan van de maan Neith weerlegd kon worden. Venus heeft wel een quasisatelliet, de planetoïde 2002 VE 68.