Hoe gevaarlijk is een labrador?

Hoe gevaarlijk is een labrador?

Labradors zijn meestal vriendelijke, zachtaardige honden die geen vlieg kwaad zullen doen. Echte agressie bij Labradors is zeldzaam. Meestal wordt agressief gedrag bij Labradors veroorzaakt door angst of nervositeit, en niet door een ‘gevaarlijk’ karakter.

Wat doet een labrador de hele dag?

Labradors zijn gek op zwemmen, vieze sloten, modder en andere dingen waar ze lekker vies van worden. Wanneer je gek bent op je schone huis, moet je zeker rekening houden met de extra tijd die je nodig hebt om de hond én het huis schoon te houden.

Is een labrador sterk?

Labradors kunnen gewoonlijk goed met andere honden en kinderen opschieten, zo lang training hun natuurlijke uitbundigheid heeft gedempt. Het zijn sterke honden en ze hebben op jonge leeftijd wat gehoorzaamheidstraining nodig, anders kan het voorkomen dat ze hun baasjes naar believen door de straat sleuren.

Wat voor soort hond is een labrador?

ZoogdierenLabrador-retriever / KlasseZoogdieren vormen een klasse van warmbloedige, meestal levendbarende gewervelde dieren die hun jongen zogen: de moederdieren produceren melk en voeden hiermee hun jongen. Ze zijn deel van de Amniota en zijn als zodanig het nauwst verwant aan de reptielen en vogels. Wikipedia

Kun je een Labrador alleen laten?

Labradors behoren tot de groep honden die het leuk vinden om veel tijd met mensen door te brengen. Volwassen Labradors kunnen in principe zonder problemen tot 8 uur per dag alleen blijven. Je Labrador moet daarvoor echter wel goed getraind zijn én voordat je zo lang weggaat moet hij zijn energie kwijt kunnen.

Is een Labrador hetzelfde als een Labrador Retriever?

De Labrador Retriever, kortweg Labrador genoemd, komt van oorsprong uit Newfoundland, Canada. De honden waren geliefd bij de Engelse adel, die ze gebruikte voor de jacht. Tegenwoordig behoren Labradors tot de populairste honden in Nederland.

Welk ras past het beste bij een Labrador?

Ik merk dat mijn eigen lab liever met andere labradors omgaat dan met andere rassen, maar dat verschilt misschien per hond. Wij hebben er nu sinds 3 maanden een jack russel pup erbij! het gaat prima, de honden spelen regelmatig maar laten elkaar ook veel met rust!