Hoe gebruik je een snorkel?

Hoe gebruik je een snorkel?

Met de snorkel kun je met je hoofd onder water ademen. Het is eigenlijk een pijpje waardoor je lucht inademt, met een goed mondstuk dat je in de je mond kunt houden. Je kunt gewoon rustig doorademen zolang je aan het wateroppervlak bent. Maak je een hoekduik, dan eerst flink inademen en duiken maar!

Hoe lang onderwater met snorkel?

Zonder duikuitrusting kun je niet zo lang onder water blijven, want zo lang kan je je adem niet inhouden. Als je langer onder water wilt blijven moet je onder water leren ademen. Net zoals een vis, alleen ademt een vis onder water en mensen ademen lucht.

Hoe diep duiken met snorkel?

Het masker heeft een speciale techniek met luchtkamers ingebouwd waardoor je al ademend onder water kunt blijven en wel tot 3 meter diep kunt duiken!

Kun je met een Snorkelmasker onder water?

Het snorkelmasker is NIET geschikt om onder water te zwemmen of om bijvoorbeeld hoekduiken te maken. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn. Dit komt omdat de luchtdruk in het masker onder water te groot wordt en je kunt ook je oren niet klaren.

Hoe moet een snorkel in je mond?

Plaats het mondstuk achter je lippen en voor je tanden (ga er niet op bijten…). Oefen het opzetten van je duikbril en plaatsen van de snorkel eerst op het droge en daarna in ondiep water, waarbij je voorover buigt met je gezicht in het water. Ga vervolgens steeds wat dieper het water.

Waarom snorkel op auto?

De snorkel is een soort ’tuba’ die de motor toelaat lucht te nemen op +/- 1,80m hoogte zodat de wagen doorheen doorwaadbare plaatsen kan komen zonder water in de motor te riskeren. Op de piste laat de snorkel toe lucht te nemen die minder stof bevat dan de lucht onder de wagen.

Hoe zwemmen onder water?

Gebruik een dolfijnbeenslag om jezelf door het water te bewegen. Deze beenslag wordt beschouwd als de snelste manier om onder water te zwemmen. Houd je benen en voeten bij elkaar en buig je knieën licht. Schop met beide benen tegelijk naar beneden, en eindig met je benen iets dieper dan je lichaam.