Inhoudsopgave
Hoe elastiek in broek?
Gebruik een veiligheidsspeld om het elastiek, met de lengte zoals aangegeven in het patroon, door de tailleband te rijgen. Als het elastiek er helemaal doorheen is, trek je beide uiteinden door de opening zodat ze aan elkaar kunnen worden genaaid met de naaimachine. Gebruik hiervoor een zigzagsteek.
Hoe elastiek meten?
Meet de breedte van het elastiek. Het omhulsel moet iets breder zijn dan het elastiek, dus begin met het opmeten van de breedte van het elastiek. Voeg vervolgens 1,5 cm toe aan deze meting. Bijvoorbeeld, als je elastiek 1,5 cm breed is, dan moet je er nog 1,5 cm bij optellen voor een totaal van 3 cm.
Hoe kun je elastiek oprekken?
Strijk het elastiek. Strijk 10 seconden en laat alles dan 10 seconden liggen. Doe dit 5 tot 10 minuten lang. Je broek zal je op die manier passen, want de breekkracht van het elastiek wordt verhoogd wanneer het verwarmd wordt. Dat betekent dat je het elastiek verder uit kunt rekken voordat het knapt.
Hoe maak je je broek strakker zonder riem?
Mocht ze te groot zijn, dan bestaat er alsnog een heel handig trucje. Op Twitter toont een vrouw hoe je een veel te grote broek toch nog kan dragen zonder daarbij een riem te gebruiken. Je steekt de broeksknoop simpelweg door het eerste lusje en vervolgens maak je de broek vast zoals gewoonlijk.
Hoeveel elastiek voor taille kind?
Wat heb je nodig? Joggingstof, tricotstof of babyrib, pyama-elastiek, boordstof. Voor de maten 80-98: Stof 40-50 cm, boord 30 cm voor de taille, zakjes als voor de pijpjes, minimaal 30cm dubbel breed, pyama-elastiek halve meter.
Wat is smock elastiek?
Laat het me weten wanneer het artikel weer op voorraad is. Rimpelelastiek is een brede elastiek van dunne elastieken die met elkaar verweven zijn via doorzichtig (nylon)garen.
Waardoor kan je elastiek zo ver uitrekken?
Dat wordt ook wel elastische vervorming genoemd. Dat is een verandering van vorm die omkeerbaar is. De verandering ontstaat door de kracht die op het elastiekje komt te staan als je eraan trekt. Als je het weer loslaat valt de kracht weg en is het elastiekje weer terug in zijn eigen vorm.