Hoe een alarmsysteem kiezen?

Hoe een alarmsysteem kiezen?

Bij de meeste alarmsystemen moet je een keuze maken tussen een bedraad of draadloos systeem. Er zit niet veel verschil in de betrouwbaarheid van beide systemen, echter heeft een bedraad systeem minder onderhoud nodig. Laat je een nieuw huis bouwen of zit je midden in een grondig renovatieproject?

Wat kost een alarm per maand?

Richtprijzen van alarmsystemen

soort aantal draadloos
5 1000 tot 2500 euro
systeem met alarmcentrale 1 200 tot 350 euro
5 1000 tot 2500 euro
abonnement alarmcentrale per maand 200 tot 350 euro

Welke simkaart voor alarmsysteem?

In een alarmsystemen gaat het standaard formaat simkaart, terwijl in de meeste telefoons een mini- of nano-simkaart gaat. Wanneer de simkaarten niet overeenkomen qua grootte, is het niet mogelijk om de simkaart zowel in het alarmsysteem als in je telefoon te plaatsen.

Lees ook:   Hoe l woonkamer inrichten?

Hoe werkt een alarm?

Een alarmsysteem werkt met sensoren. Wanneer bijvoorbeeld een raam of deur geopend wordt waar een sensor op gemonteerd is, kan er een alarm afgaan. Er bestaan verschillende soorten detectoren: Reed-contact schakelaars (ook wel magneetcontacten genoemd), deze detecteren bijvoorbeeld op deur of raam dat open gaat.

Wat kost een alarmsysteem voor een woning?

Indicatieprijs alarmsysteem

Type Indicatieprijs
Premium basis – draadloos 600 – 700 euro
Premium basis – bedraad 650 – 800 euro
Excellent – draadloos 700 – 1200 euro
Excellent – bedraad 800 – 1300 euro

Wil je alleen kwaadwillenden afschrikken, dan voldoet een alarmsysteem van de bouwmarkt wellicht prima aan jouw eisen. Wil je een betrouwbaar systeem met eindeloze koppelingsmogelijkheden dat eventueel ook nog aan een meldkamer gekoppeld kan worden? Dan kies je voor een A-kwaliteitssysteem.

Hoe werkt WoonVeilig?

De WoonVeilig beveiligingsdienst houdt 24 uur per dag je huis goed in de gaten. Bij een alarmmelding worden jij en je contactpersonen door ons direct gewaarschuwd per sms, telefoon en/of e-mail. Zo kan er direct actie ondernomen worden om verdere schade te voorkomen.

Lees ook:   Hoe voeg je contacten toe op Outlook?