Hoe duur is OV in Praag?

Hoe duur is OV in Praag?

Het openbaar vervoer van Praag is goedkoop en is goed geregeld. Openbaar vervoer tickets kunnen ook op de luchthaven worden gekocht. Er zijn losse tickets verkrijgbaar van 32 CZK (€ 1,25) en 24 CZK (€ 0,93). Als je kort gebruik maakt van de metro, tram of bus dan is het raadzaam een kaartje van 24 CZK aan te schaffen.

Wat kost de metro in Praag?

In Praag zelf heb je meestal genoeg aan een ticket voor 30 minuten (30 CZK, ongeveer EUR 1,17) maar je kunt ook een kaartje kopen dat 90 minuten geldig is (40 CZK, ongeveer € 1,56).

Hoe verplaatsen in Praag?

Binnen het centrum van Praag kun je je verplaatsen met verschillende vormen van openbaar vervoer. De metro gebruik je vooral om wat langere afstanden te overbruggen. De metro en bus zijn vaak wat handiger als je in het hart van de stad transport nodig hebt.

Wat is het oude centrum van Praag?

Het centrum van Praag omvat verschillende wijken, waarvan de Oude Stad (Staré Město) de populairste wijk is. De oude stad is waar je de meeste bezienswaardigheden vindt. Staré Město ontstond ergens in de 11e eeuw. Op dat moment waren er al een aantal nederzettingen gesticht vlakbij de Praagse Burcht.

Wat kost een taxi in Praag?

Maximum prijzen voor Praagse Taxi’s

Omschrijving Maximum
Starttarief 40 Kč
Per km 28 Kč
Langzaam verkeer of stilstaan 6 Kč

Hoe betalen in Praag?

In Praag en geheel Tsjechië betaal je met Tsjechische kronen (koruna), afgekort Kč of CZK. Overal in Praag vind je geldwisselkantoren en pinautomaten. Let goed op want veel kantoren geven een onvoordelige wisselkoers.

Hoe werkt metro Praag?

Het metrosysteem bestaat uit drie lijnen: Groen (A-lijn), Geel (B-lijn) en Rood (C-lijn). Tijdens de spitsuren komt er iedere 2-3 minuten een metro aan bij het station, en elke 4-9 minuten na 19.00 uur ’s avonds.

Hoeveel dagen heb je nodig om Praag te bezoeken?

Om ál het moois van Praag te ontdekken en de stad echt even in je op te nemen, heb je minimaal 3 dagen nodig. 1 nachtje is écht te weinig om de stad goed te leren kennen. Kies daarom altijd voor minimaal 2 nachten als je een stedentrip Praag maakt!