Hoe beweegt de zon op zijn beurt rond ons sterrenstelsel?

Hoe beweegt de zon op zijn beurt rond ons sterrenstelsel?

De zonsomgeving beweegt zich op zijn beurt met een snelheid van ongeveer 220 km/s in ongeveer 226 miljoen jaar eenmaal rond het centrum van ons sterrenstelsel.

Wat is de zon in het planetenstelsel?

De Zon is de ster in het planetenstelsel waar ook onze eigen planeet de Aarde deel van uitmaakt, het planetenstelsel dat we het Zonnestelsel noemen. Vanaf de Aarde gezien, is de Zon verreweg het helderste object aan de hemel, indien zij boven de horizon staat; dit bepaalt dan ook het op aarde gebruikelijke onderscheid tussen dag en nacht.

Wat is de diameter van de zon?

De Zon heeft een diameter van 1.392.684 km met een onzekerheid van 130 km. Dit komt overeen met een diameter van 109 maal die van de Aarde, waarmee de Zon het grootste hemellichaam in het zonnestelsel is. De Aarde past er meer dan een miljoen keer in. De straal van de Zon is bijna twee keer zo groot als de afstand tussen de Aarde en de Maan.

Waarom is de zon doodgewone ster?

De zon is dus eigenlijk een ‘doodgewone’ ster en geen planeet. De zon is bovendien de ster die het dichtst bij onze aarde staat en dus ook heel helder is.

Wat is de massa van de zon?

De Zon is een middelgrote type G hoofdreeksster (spectraalklasse G2V). Ze heeft een massa van zo’n 1,989 × 10 30 kg (1989 quadriljoen ton), gelijk aan 332.946 maal de massa van de aarde. Hiermee is ze verreweg het meest massieve object in ons zonnestelsel. De Zon bevat 99,86% van de massa van ons volledige zonnestelsel.

Hoe werkt de zon precies?

Om te begrijpen hoe de zon precies werkt, is het goed om even te kijken naar hoe de zon precies is opgebouwd. De zon is opgebouwd uit verschillende lagen die in elkaar overlopen. De kern, of het centrum van de zon, is het gebied waar de energie van de zon wordt aangemaakt. De zon straalt energie uit.