Hoe bepaal je een alcoholpercentage?

Hoe bepaal je een alcoholpercentage?

Alcoholpercentage berekenen

  1. Met de gegevens uit stap 1 en 2 kun je het alcoholpercentage gaan berekenen. Gebruik hiervoor de formule:
  2. (Begin SG – eind SG) x 0,122 + 0,3 = Alcoholpercentage.
  3. Het begin SG in dit voorbeeld is: 1058. Het eind SG in dit voorbeeld: 1024. Formule: 1058 – 1024 * 0,122 + 0,3 = 4,4%

Hoe verdun je alcohol?

Voor een drank van 40% heb je voor 1 l 400 ml alcohol nodig. Met 1000 ml alcohol maak je dan 2,5 l drank van 40%. Je hebt dan 1,5 l water nodig om aan de alcohol toe te voegen.

Hoe verdwijnt alcohol uit je lichaam?

Bijna alle alcohol in het lichaam wordt door de lever uit het lichaam verwijderd: ongeveer 90%. De overige 10% verdwijnt uit het lichaam via de urine en het zweet. Het afbreken van één standaardglas alcohol door de lever duurt 1 tot 1,5 uur.

Wat te doen bij teveel alcohol op?

Wat doe je bij een alcoholvergiftiging?

  1. Bel of laat 112 bellen als het slachtoffer niet reageert op aanspreken en voorzichtig schudden aan de schouders.
  2. Probeer erachter te komen of er een ander probleem kan spelen met vergelijkbare symptomen, zoals diabetes.

Hoe meet je alcohol in bier?

Met een densimeter kan men op de meest eenvoudige manier het alcohol gehalte van bier bepalen. Hiervoor moet men enkel het stamwortgehalte (densiteit) kennen van de wort en de densiteit van het bier. Het alcoholgehalte bij benadering wordt dan gegeven door de volgende formule : ( a-b ) / deelfactor = vol% alcohol.

Kun je alcohol met water mengen?

Als ethanol (alcohol) en water gemengd worden is het volume van het mengsel altijd kleiner dan de som van de bij elkaar gevoegde volumina vloeistof. Er treedt volumecontractie op. Als gelijke volumes van ethanol en water samengevoegd worden, is het totaalvolume slechts 1,92 maal het volume van elk der vloeistoffen.