Hoe behandel je hyponatriemie?

Hoe behandel je hyponatriëmie?

In geval van ernstige klachten (bewustzijnsverlies, epileptische aanval,…) zal de arts je dringend behandelen met een infuus met een natriumchlorideoplossing. De behandeling wordt intensief opgevolgd via frequente bloed- en urineonderzoeken. Medicatie die een natriumtekort kan veroorzaken, wordt gestopt.

Wat te doen bij hypernatriëmie?

Corrigeer hypernatriëmie door toediening van water oraal/enteraal of met behulp van glucose 5% infuus. Bepaal correctiesnelheid: Acuut (< 48 uur): 1-2 mmol/l/u tot symptomen verdwijnen of limiet van 8 mmol/l/dag bereikt is. Meet serum-Na elke 2-4 u.

Waarom kan hyponatriëmie zo gevaarlijk zijn?

In andere gevallen kan het zijn dat je misselijk wordt, je hoofdpijn krijgt, je verward bent of je gewoon algeheel ziek voelt. In het extreemste geval kan deze stoornis er zelfs voor zorgen dat je in een coma terechtkomt. De reden waarom hyponatriëmie zo gevaarlijk kan zijn, komt doordat het samenhangt met vochttekort.

Wat is een milde chronische hyponatriëmie?

De behandeling van een milde chronische hyponatriëmie kan soms bestaan uit alleen aanpassingen in je dieet, leefstijl of medicatie. Bij ernstige of acute hyponatriëmie bestaat de behandeling vaak uit intraveneuze toediening van vloeistoffen en elektrolyten. Er is dan vaak ook medicatie nodig om de onderliggende oorzaak van de hyponatriëmie te

Wat is hyponatriëmie en epilepsie?

Hyponatriëmie, natriumtekort: zenuwuitval en epilepsie Voor goede communicatie tussen de hersenen, spieren en organen dienen de zenuwen optimaal te werken. Door een natriumtekort kan de werking van de zenuwen ernstig worden aangetast. Het kan tot ademhalingsproblemen, flauwte, bewustzijnsverlies of hartstilstand leiden.

Welke medicijnen verhogen hyponatriëmie?

Medicijnen die je isico op hyponatriëmie verhogen, zijn onder andere thiazidediuretica (middelsterk-werkende plasmiddelen) en sommige antidepressiva (middelen tegen depressie) en pijnstillers.

Wat is hyponatriëmie?

Hyponatriëmie duidt een tekort aan natrium in het bloed aan. Hierbij is de serumconcentratie lager dan 135mmol/L. Hyponatriëmie is vooral een stoornis van de waterbalans en een van de oorzaken is een teveel aan water (waterintoxicatie). Het kan worden veroorzaakt door te veel water drinken, bijvoorbeeld tijdens zware inspanning,

Wat zijn de symptomen van magnesiumtekort?

Magnesiumtekort symptomen zijn onder meer: hyperexcitabiliteit met als gevolg oncontroleerbare spiersamentrekkingen, kramp (verkramping van spieren, vooral ’s nachts), spierzwakte, spierpijn en ooglidtrillingen;