Hoe Begonia vermeerderen?

Hoe Begonia vermeerderen?

Begonia stekken: Een stekje nemen Stengelstek: Knip ongeveer 10 centimeter van de top van een stengel van je Begonia af, liefst met wat blaadjes. Bladstek: Dit werkt bij de meeste kamerplanten niet, maar voor Begonia is het een prima optie. Knip een gezond blad af op het punt waar de bladstengel samenkomt met het blad.

Hoe verzorg je Begonia’s?

Hoe een begonia verzorgen? Geef twee keer per week water, zodat de grond vochtig blijft. Plaats een schotel onder de pot en giet daar het water in. Verwijder uitgebloeide bloemetjes en geef een keer per week wat mest.

Kun je Begonia’s overhouden?

Opgegraven knolbegonia’s worden bewaard tussen 5 en 10 graden Celsius. Na het opgraven, worden ze schoongemaakt en verwijdert van alle oude plantenresten. De wortelorganen hebben tijdens hun rustfase geen licht nodig. Koele kelders, garages, de werkplaats of vergelijkbare plaatsen zijn geschikt als winterverblijf.

Hoe kweek je Begonia?

Geef de begonia’s een flinke scheut water, zodat de aarde nat is, maar niet drassig. Vervolgens hebben de planten om de paar dagen water nodig, met de hand of met behulp van een sproeisysteem. Begonia’s kunnen niet tegen te veel water, dus houd de grond waar ze staan niet constant nat.

Hoe moet je geraniums stekken?

Neem een scherp mesje en snij daarmee en enkele toppen met wat blaadjes van de stengels van uw planten. Laat de afgesneden plantenstukjes een dag op een koele plek wat indrogen. Steek ze daarna afzonderlijk in potten met zaai- of stekgrond (in feite zandige compost). Druk de grond goed rond de stekken aan.

Hoe begonia zaaien?

Zaaien vanaf december tot half maart in een kweekbakje bij 20º tot 25°C, 2 x verspenen en vanaf half mei buiten uitplanten. Met binnen zaaien, of zaaien onder (warm) glas bedoelen we het zaaien in een zaaibakje in bijvoorbeeld de huiskamer of in een verwarmde hobbykas.