Heb je een VISpas nodig in Duitsland?

Heb je een VISpas nodig in Duitsland?

Let op: in Nederland moet je altijd de VISpas bij je hebben. In Duitsland moet je altijd de Fischereischein en Angelererlaubnisschein bij je hebben en, indien daarom wordt verzocht, getoond worden aan de personen die recht op inspectie hebben.

Waarom vis niet terugzetten Duitsland?

Verder mogen de vissers daar gevangen vissen niet terugzetten; ze moeten hun vangst doden. “Dat staat daar in de wet, sportvisserij wordt gezien als onnodige dierenkwelling. Vissen staat daar gelijk aan de jacht.” Hierdoor is de visstand daar over het algemeen een stuk lager.

Wat kost een visvergunning?

Gemiddeld kost een VISpas ongeveer €35,00. Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas. Die is geldig t/m 31 december van het lopende jaar.

Welke vissen in de Oostzee?

Er leeft namelijk genoeg snoek, baars en zeeforel. Het is zelfs mogelijk om een flinke zalm aan de haak te slaan! Ook in de vele meren in de omgeving van Loftahammar kunt u vissen op snoek, baars en forel.

Waar kan ik vissen in Belgie?

Rivierenland (pdf – 3.16 MB)

 • Kempense Driehoek (pdf – 2.02 MB)
 • Meetjeslandse Kreken (pdf – 826 KB)
 • Boven-Zeeschelde en Moervaart-Durme (pdf – 2.40 MB)
 • Gent en Gentse Zeehaven (pdf – 1.64 MB)
 • Noordoosten van de Groene Gordel (pdf – 7.59 MB)
 • Nieuwe polder van Blankenberge en Oostkustpolder (pdf – 8.95 MB)
 • Wat kost een VISpas voor een kind?

  Home / Jeugd / JeugdVISpas Met de JeugdVISpas mag je met twee hengels en alle aassoorten in alle wateren vissen die opgenomen zijn in de VISplanner en de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Een JeugdVISpas kost gemiddeld zo’n 15 Euro.

  Welke leeftijd heb je een visvergunning nodig?

  Als je op 1 januari van dit jaar 14 jaar of ouder was, dan heb je dit jaar een VISpas nodig. Hiermee mag je in ongeveer 90% van het water in Nederland vissen en het is meteen het bewijs van lidmaatschap van je vereniging.

  Waar kan ik een visvergunning halen?

  Als je nog geen lid bent van een vereniging, dan kun je de VISpas online kopen of bij de hengelsportvereniging en/ of hengelsportzaak/dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Je krijgt bij het verkooppunt een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap mee, met de bovenkant kun je direct gaan vissen en deze is een maand geldig.