Heb je een paspoort nodig voor Kroatie?

Heb je een paspoort nodig voor Kroatië?

Als u naar Kroatië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor Kroatië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.

Hoe lang moet je ID nog geldig zijn voor Kroatië?

Je komt Kroatie binnen met een I.D.-kaart. dit paspoort moet geldig zijn tot de dag dat je Kroatië verlaat (dus geen 3 of 6 maanden langer).

Welke documenten heb ik nodig om naar Kroatië te reizen?

Om het Kroatisch grondgebied te betreden en te verlaten dient iedere persoon in het bezit te zijn van een geldig identiteitsdocument met foto (paspoort of identiteitskaart). Ook voor minderjarige kinderen is een “Kids-ID” (onder de 12 jaar) of een paspoort noodzakelijk.

Kan je zonder vaccinatie naar Kroatië?

Ja, we kunnen op vakantie naar Kroatië! De kleurcode voor Kroatië is door de Nederlandse overheid namelijk als groen bestempeld. Laat bij aankomst in Kroatië een bewijs van vaccinatie-, herstel-, of een negatieve test zien en vul het elektrisch PLF-formulier in voor vertrek (als je met het vliegtuig gaat).

Welke bank pinnen Kroatië?

Je kunt overal in Kroatië en Slovenië pinnen met je bankpas. Vergeet deze niet voor vertrek op ‘wereld’ te zetten, omdat Kroatië buiten het Schengengebied valt. Houd er rekening mee dat je bij iedere pintransactie daarom ook transactiekosten betaalt. Ga je alleen naar Slovenië dan geldt dit niet.

Waarom paspoortcontrole Kroatië?

Wat Nederlanders bijvoorbeeld soms vergeten, is dat Kroatië geen Schengenland is. Het behoort wel tot de Europese Unie (EU), daarom kun je ook reizen met het coronabewijs van de CoronaCheck-app, maar er zijn wel paspoortcontroles.

Heb je een PCR test nodig voor Kroatië?

Uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 24 uur bij aankomst, of; U een positieve PCR-of antigeentest kunt laten zien die in de afgelopen 270 dagen is afgenomen en ouder is dan 11 dagen na aankomst, of een medische verklaring waarmee u kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19.

Kunnen Nederlanders naar Kroatië?

Groen. De kleurcode van het reisadvies voor Kroatië is groen. U kunt reizen naar Kroatië maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Waar goedkoop pinnen Kroatië?

In Kroatië kun je maar op weinig plekken met euro’s betalen. Een voorbeeld van waar het wél kan is bij de tolhuisjes aan de snelweg. Daar kun je met kuna’s, euro’s en met creditcard betalen (wisselgeld is altijd in kuna’s). Ook kun je in sommige hotels met euro’s betalen, of bijvoorbeeld georganiseerde excursies.