Wie legt waar glasvezel aan?

Wie legt waar glasvezel aan?

Wie legt het aan In Nederland wordt 80% van het glasvezelnetwerk beheerd door KPN NetwerkNL (voorheen Reggefiber). Zij zijn verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van het glasvezelnetwerk. Naast KPN NetwerkNL is investeringsmaatschappij CAIW (voorheen CIF) de grootste op dit gebied.

Hoe lang duurt glasvezel aanleggen in huis?

Het aanleggen van glasvezel is een lang traject, dit kan tussen de 3 en 6 maanden duren. Dit komt namelijk omdat de glasvezelkabel eerst in de straat aangelegd wordt en tot aan het huis gebracht wordt. Daarna wordt de kabel door de buitenmuur naar binnen geboord. Hier moet een speciaal modem geplaatst worden.

Wat is een glasvezel pop?

KPN heeft apparatuur in alle glasvezel PoP’s hangen waarmee het netwerk door middel van routers en switches verder vertakt wordt. Je hebt glasvezel PoP’s op stad- en op wijkniveau. Een PoP op stadsniveau is zeer groot: een stad heeft maximaal 5 van zulke PoP’s. Deze zijn aangesloten op PoP’s op wijkniveau.

Hoe wordt glasvezel toegepast?

Zo wordt glasvezel onder meer toegepast in hengels, remblokken en ski’s. Het materiaal dat zo ontstaat, wordt een composiet genoemd. Glasvezel in de vorm van glaswol wordt gebruikt als isolatiemateriaal. Ook is er glasvezelbehang. Voor deze toepassing zijn andere soorten glasvezel in gebruik dan voor datacommunicatie.

Wat is het mooie van glasvezel internet?

Het mooie van glasvezel internet is de stabiliteit en de snelheid. Dat is de glasvezel betekenis! Op dit moment biedt KPN snelheden aan tot 1 Gigabit per seconde. Dit is ultrasnel internet voor fervente gamers en 4K fanatiekelingen. Voor een gemiddeld huishouden met vier personen, waar iedereen zijn eigen device heeft, is 200 Mbit/s voldoende.

Is glasvezel te produceren?

Er zijn twee manieren om glasvezel te produceren. De vezel wordt gemaakt via een rechtstreeks smeltproces of via een indirect smeltproces. Daarnaast zijn er ook twee soorten eindproducten: een ononderbroken vezel (kan 12 kilometer lang zijn) en een stapelvezel (een korte vezel, enkele centimeters lang).