Wie krijgen vandaag examenuitslag?

Wie krijgen vandaag examenuitslag?

Leerlingen die flexibele examens of digitale examens hebben gedaan, zoals op de meeste vmbo-scholen, krijgen hun uitslag vandaag. Hun scholen werken namelijk niet met tijdvakken, maar met een afnameperiode die loopt tot en met 23 juli.

Hoe laat is de examenuitslag?

Nadat de normering bekend is, zullen je docenten je cijfers berekenen en kijken of je geslaagd bent of niet. Doorgaans worden leerlingen tussen 12:00 uur en 17:00 uur gebeld over de examenuitslag. De normering van het tweede tijdvak wordt op vrijdag 1 juli 2022 bekend gemaakt.

Hoe laat worden examenkandidaten gebeld?

Doorgaans worden leerlingen tussen 12:00 uur en 17:00 uur gebeld over de examenuitslag. De normering van het tweede tijdvak wordt op vrijdag 1 juli 2022 bekend gemaakt. Later die dag ontvang je de uitslag en weet je of je cijfer voor je herkansing voldoende is om te slagen.

Welke datum examenuitslag 2022?

Op donderdag 9 juni 2022 om 8.00 uur maakt het Cito de definitieve normeringen voor vmbo, havo en vwo examens bekend op haar website. De meeste scholen maken op die dagen in de middag bekend welke cijfers je hebt gehaald. Dan weet je eindelijk of je bent geslaagd!

Hoe laat geslaagd?

Je bent geslaagd als al je eindcijfers gemiddeld 6 zijn of hoger, met de volgende uitzonderingen: Je mag één 5 hebben als al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn. Je mag één vier hebben, maar dan moeten al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn en het gemiddelde van al je eindcijfers ten minste 6,0 zijn.

Waar kun je zien hoeveel vragen een examen heeft?

Houd de site van Cito in de gaten In een fijn overzicht zie je uit hoeveel vragen het examen bestaat én hoeveel punten je per vraag kunt verdienen. Vooral dat laatste is superhandig, want zo weet jij precies bij welke vraag je lekker veel kunt scoren.

Wat houd de Duimregel in?

Zo moet bijvoorbeeld het gemiddelde van de (niet weggestreepte) centrale examens minimaal een 5,5 zijn. Ook moet iedere overgebleven onvoldoende gecompenseerd worden door een even hoge voldoende. Een 5 door een 7 bijvoorbeeld. En een 4 door een 8, of twee 7’s.

Wat gebeurt er met examens 2022?

Door de coronacrisis hebben leerlingen in 2022 ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Leerlingen kunnen de centrale examens spreiden over het eerste en het tweede tijdvak en krijgen een extra herkansing voor het centraal examen. Voor het vmbo is er nog een wijziging in de toetsing voor het profielvak.