Inhoudsopgave
Wie is de schrijver van Mag ik dan bij jou?
Claudia de BreijMag ik dan bij jou / Tekstschrijver
Mag ik dan bij jou is een nummer van Claudia de Breij uit 2009, wat in 2011 is uitgebracht. De tekst is van De Breij, de muziek van Rogier Wagenaar en Sander Geboers. Sinds 2009 is het langzaam maar zeker uitgegroeid tot een bekend lied.
Wie schreef Egidius?
Het lied is geschreven aan het einde van de 14de eeuw door een onbekende auteur (misschien door Jan Moritoen, maar dit staat niet vast). Egidius werd in 2007 met waarschijnlijkheid geïdentificeerd als Gillis Honin. Deze man stierf plots op 8 oktober 1385.
Van wie is het origineel Ik hou van jou?
Ik hou van jou is een lied geschreven door Peter van Asten en Richard de Bois. Het was de inzending van Nederland voor het Eurovisiesongfestival 1984, gezongen door Maribelle.
Wie schreef boeken in de middeleeuwen?
In de Middeleeuwen vertrouwde men dit werk meestal toe aan monniken in kloosters. Daar had men bij de kloosterbibliotheek meestal een speciale schrijfruimte voor, het scriptorium.
Wie zingt Mag ik dan bij jou zijn?
Claudia de BreijMag ik dan bij jou / Artiest
Wie zingt het liedje mag ik dan bij jou?
Jeroen van der BoomMag ik dan bij jou / Artiest
Wie heeft Beatrijs geschreven?
Diederik van AssenedeBeatrijs / Auteur
Heeft Egidius zelfmoord gepleegd?
Je kunt dat vertalen met ‘Jij koos de dood’, al heeft het zeker niet de bijbetekenis van zelfmoord. In de middeleeuwen was het duidelijk: wie zelfmoord pleegde kwam niet in de hemel. Omdat uit het lied blijkt dat Egidius wel in de hemel is, weten we dus dat hij geen zelfmoord gepleegd kan hebben.
Wat is de betekenis van Ik hou van jou?
De woorden ‘ik hou van je’, betekenen nu zoiets als: ‘Je wordt steeds belangrijker voor me.
Wat is in het Frans Ik hou van jou?
Je t’adore. Ik hou van jou! Je vous aime.
Wie maakte in de 16e eeuw boeken?
De Duitser Johannes Gutenberg (ca. 1397-1468) geldt als de uitvinder van de boekdrukkunst in Europa. Al wordt deze uitvinding ook wel eens aan Laurens Janszoon Coster (ca. 1370-1439) uit Haarlem toegeschreven.
Hoe maakten ze vroeger een boek?
Voor de invoering van de boekdrukkunst werden boeken en andere geschriften met de hand overgeschreven als men meerdere exemplaren wilde maken. Boeken waren toen dus letterlijk handschriften. Een typische oplage van een handschrift was vaak maar enkele honderden exemplaren of zelfs maar enkele tientallen.