Welke soorten orchideeen zijn giftig?

Welke soorten orchideeën zijn giftig?

Giftig. Er zijn veel soorten Orchideeën. De meest verkochte Orchideeën zijn over het algemeen niet giftig. Neem bij twijfel contact op met je huis- of dierenarts. Ziektes. Orchideeën zijn gevoelig voor wolluis. Preventief sproeien werkt goed tegen wolluis. Deze kunnen namelijk slecht tegen vocht.

Wanneer kun je water geven aan de orchidee?

Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig. Is de peilstok droog, dan kun je de orchidee water geven. Gemiddeld voldoet één keer in de zeven tot tien dagen water geven aan de behoefte van de orchidee.

Hoe lang is de bloeitijd van de orchidee?

Deze variant kan tot wel 3 keer per jaar bloeien, met een bloeitijd tussen de 2 en 6 maanden. Plaats de Orchidee na de bloei op een koudere plek. Doe dit voor ongeveer 3 á 4 weken. Op deze manier kan de plant makkelijker een nieuwe tak aanmaken en op den duur opnieuw gaan bloeien. Giftig. Er zijn veel soorten Orchideeën.

Hoe voorkom je een uitgebloeide orchidee?

• Plaats uitgebloeide planten enkele weken in een koudere omgeving geplaatst van zo’n 12 à 15 °C, zo stimuleer je nieuwe bloei. • Je kan ze ook in een ruimte zetten die ‘s nachts afkoelt. Help, mijn orchidee verliest zijn bloem (knoppen)! Het komt wel vaker voor dat orchideeën hun bloemknoppen of bloemen laten vallen.

Wanneer vraagt een orchidee om speciale voeding?

Voeding voor orchidee. Eén keer per maand vraagt een orchidee om speciale orchideeënvoeding. In de winter is dit één keer in de twee maanden en in volle bloei kan dit ook om de week. Orchideeën zijn kieskeurig. Vloeibare meststof voor orchideeën heeft daarom een hele zachte werking.

Hoe vaak water geven aan orchidee?

Hoe vaak water geven aan orchidee. Hoeveel water je de orchidee geeft is afhankelijk van het jaargetijde. In de zomer één keer per vijf tot zeven dagen en in de winter wat minder (één keer per tien dagen). Het best dompel je je plant in lauw leidingwater, laat hem even staan en laat de plant vervolgens goed uitlekken.

Waarom een orchidee water geven?

Orchidee water geven. De Orchidee is geen grote waterverbruiker. De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Geef de kamerplant daarom elke 7 á 10 dagen een scheutje water. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Zorg dat het water op kamertemperatuur is.

Wat is de nachttemperatuur van een orchidee?

Laat de temperatuur bij voorkeur niet hoger worden dan 30°C. De nachttemperatuur van orchideeën die van gematigde temperaturen houden, ligt zowel in de winter als in de zomer rond 15 of 16°C, met een minimum van 13°C, Bij koel te telen orchideeën mag de temperatuur in de winter desnoods tot 10°C dalen.

Wanneer kun je de orchidee snoeien?

Snoeien. De Orchidee bloeit vanaf het einde van de winter tot hoofdzakelijk februari en maart. Je kunt de stengel verwijderen van uitgebloeide bloemen. Knip hierbij de stengel 12mm beneden de uitgebloeide bloem af. Snij verder alle dode bladeren en oude bloemstengels weg. Het is aan te raden om scherp gereedschap te gebruiken bij het snoeien

Hoe Dompel je een orchidee in potsubstraat?

Hoe? Giet het water niet in het hart van de plant, maar wel op het potsubstraat. Indien je de orchidee echt wil verwennen, ga dan voor de dompeltechniek. Hierbij dompel je de kluit onder in een badje lauw water en laat even staan
Hoe lang kan een orchidee bloeien?

Een orchidee kan zo’n drie tot zes maanden bloeien. En daarna moet je ‘m zeker niet weggooien, want met wat liefde en aandacht kun je een orchidee opnieuw laten bloeien! Hierdoor kun je het hele jaar door van de plant genieten. En echt, het lukt iedereen. We geven je een aantal tips.Hoe moet je een orchidee verzorgen?

Orchidee verzorgen. Hoe moet je orchidee verzorgen? De verzorging van orchidee binnenshuis is vrij eenvoudig. Het zijn makkelijke kamerplanten maar je moet wel rekening houden met de volgende aandachtspunten: Zonlicht: plaats de orchidee op een lichte plek (vensterbank), maar bescherm de plant tegen direct zonlicht.