Welke potgrond Pilea?

Welke potgrond Pilea?

Pilea plant je in een luchtige potgrond. Traditionele potgrond is prima, maar kies dan voor de beste kwaliteit. Er wordt wel eens aangeraden om bijzondere grondsamenstellingen aan te schaffen, maar de ervaring leert dat doodgewone potgrond minstens even goed is.

Waarom krijgt mijn Pannenkoekplant geen stekjes?

De Pannekoekplant geeft geen stekjes Soms geeft de Pannenkoekenplant geen stekjes, ook wel pups genoemd. Houd er rekening mee dat alleen volwassen planten stekjes produceren. Is jouw plant al volwassen, maar krijg je nog steeds geen stekjes? Dan kan het helpen om hem wat plantenvoeding te geven.

Hoe verplant je een Pannenkoekplant?

Stekjes die in de aarde groeien, zitten alleen via de wortels aan de pannenkoekplant vast. Vaak hebben deze stekken ook al eigen wortels. Deze maak je los van de moederplant door met je vingers de wortels los te wroeten. Probeer zo veel mogelijk wortels aan het stekje vast te laten zitten.

Hoe groot kan een Pilea worden?

De Pilea peperomioides komt uit de brandnetelfamilie en is gemakkelijk te verzorgen. Hij houdt van een lichte plek en van een licht vochtige bodem. Laat de grond tussendoor niet helemaal uitdrogen. Hij wordt zo’n 40 cm hoog en kan kleine, witte bloempjes dragen.

Welke mest voor Pannenkoekenplant?

Je pannenkoekenplant houdt ook van een beetje mest. Ongeveer één keer per maand kun je vloeibare voeding met het water meegeven. Dat is een soort vloeibare mest die je oplost in het water. Geef je dat regelmatig, dan zul je zien dat je plant het heel goed doet!

Welke voeding voor Pannenkoekplant?

Pannenkoekplant Voeding De Pilea heeft niet per sé extra voeding nodig. Je kunt er wel voor kiezen om dit in de zomermaanden eens in de twee weken toch te doen. Dit kan dan met gewone kamerplanten voeding.

Hoe krijg je baby Pannenkoekplant?

Jawel, de pannenkoekenplant kan baby’s maken! Je ziet op den duur vanzelf stekjes aan en naast de plant verschijnen. Laat deze even doorgroeien en knip ze dan met een scherp mesje zo diep mogelijk van de moederplant af.

Waarom groeit mijn Pannenkoekplant niet?

De oplossing kan ook heel simpel zijn: hij krijgt niet genoeg water. Je pannenkoekenplant heeft water nodig als de potgrond tot vijf centimeter diep droog aanvoelt. Je kan dit checken door je vinger in de potgrond te steken. Let wel op want je kan deze plant ook heel makkelijk te veel water geven.

Hoe verzorg ik een Pannekoekplant?

Hoe moet je de pannenkoekenplant verzorgen?

  1. Zet de plant op een plaats met veel licht. Zet ‘m in de zomer wel niet in de volle zon want dan kan hij verbranden.
  2. Geef 1x per week water. Let er op dat er geen water blijft staan onder in de pot anders kunnen de wortels gaan rotten.
  3. Geef 1x per maand plantenvoeding bij.

Hoe een stekje verpotten?

De stekken waar al een mooie kluit aanzit, kun je nu ompotten. Door ze in een grotere pot te zetten, geef je de wortels (en de rest van de plant) goed de ruimte om zich goed te gaan ontwikkelen tot stevige, jonge planten. Bij het ompotten hoef je geen stekgrond meer te gebruiken.