Welke maat fotolijst nodig?

Welke maat fotolijst nodig?

U bepaalt als eerste de maat van uw foto. Deze maat is bepalend voor de grootte van uw fotolijst. Een voorbeeld: U heeft een afbeelding van 20x30cm. Indien u de foto zonder passe-partout wilt inlijsten dan koopt u een fotolijst in formaat 20x30cm.

Welke hoogte fotolijst ophangen?

De vuistregel is dat een fotolijst tussen 145 en 155 cm van de grond tot het midden van de lijst moet hangen. Wilt u de fotolijsten toch hoger of lager ophangen? Geen zorgen, dat kan gerust! De hoogte hangt namelijk ook af van andere factoren zoals de plafondhoogte en meubels.

Hoe hoog moet een schilderij boven de bank hangen?

Voor kunstwerken boven de bank is er de zogenaamde ‘2/3e regel’. Dit wil zeggen dat je voor de maat van je schilderij minimaal 2/3e van de breedte van je bank moet nemen. Deze regel is ook toe te passen wanneer je een werk boven een eettafel wilt hangen.

Hoe hoog moet je een schilderij ophangen?

De ideale hoogte om een schilderij op te hangen is 145 cm vanaf de vloer gemeten tot het midden, het hart, van het schilderij. Dat is de hoogte die musea en galerieën over het algemeen hanteren. Een andere manier is om het hart van het schilderij op ooghoogte te hangen.

Hoe zet je foto’s op een digitale fotolijst?

Hoe zet je de foto’s in het digitale fotolijstje In het digitaal fotolijstje zit een geheugenkaart. Op deze geheugenkaart kan je de digitale foto’s zetten. Je kan de foto’s van bijvoorbeeld je computer halen door middel van een usb stick of door de geheugenkaart rechtstreeks op de computer aan te sluiten.

Wat is helder float geslepen glas?

Helder float geslepen glas Dit glas heeft een dikte van 2 mm en laat maximaal licht door. Het glas geeft een helder beeld en heeft zichtbare spiegeling. Deze spiegeling houdt in dat de reflectie vrij hoog is, 100% van het licht dat op het werk komt reflecteert er circa 10% terug.

Hoe meet je fotolijst?

De formaten van fotolijsten worden altijd geschreven met de kleinste maat eerst. Bijvoorbeeld 10x15cm of 30x45cm. Ondanks dat deze formaten zo geschreven zijn kun je ze altijd op twee manieren gebruiken, zowel in de breedte als in te hoogte. De aangegeven formaten zijn altijd de glasmaten van de fotolijsten.