Welk reservewiel?

Welk reservewiel?

Steeds meer auto’s hebben namelijk geen reservewiel meer. Het bespaart gewicht en is dus gunstig voor het brandstofverbruik, zo redeneren veel autofabrikanten. De Wegenwacht heeft daarom hét Wegenwacht Reservewiel. Dat is een universeel reservewiel dat op bijna elke auto past.

Hoe herken je een thuiskomer?

Als we het objectief bekijken, dan is een thuiskomer een compact reservewiel. Het is lichter, de maat is vaak iets kleiner en de band is smaller dan de andere wielen op de auto. Het is van staal in plaats van lichtmetaal. Uit alles blijkt dat het een noodoplossing is om bij een lekke band verder te kunnen.

Welke maat thuiskomer heb ik nodig?

Ligt aan de hoogte van de band om de thuiskomer! Thuiskomer is normaliter een smal bandje, mogelijk met kleinere velgmaat dan origineel. Maar wel met een omtrek die ongeveer gelijk staat aan origineel. Heb je er dus niet-originele maat velgen onder is dat niet echt handig en moet je de juiste maat thuiskomer monteren.

Wat kost een reservewiel?

Een auto bandenreparatie is handiger? Eens in de 2 a 3 jaar zal het setje vervangen moeten worden. Gemiddelde prijs is € 35. Een reservewiel/thuiskomer kost circa € 55.

Waar reserveband kopen?

Zowel reserve banden als thuiskomers kan je bij elke bandenspeciaalzaak bestellen. Toegevoegd na 3 minuten: Een thuiskomer is niet veel goedkoper dan een gewone autoband. Met een thuiskomer mag je maar 80 km/u rijden.

Hoeveel bar moet er in een thuiskomertje?

De druk wordt op de band aangegeven met KPA en PSI. 1 PSI staat voor 0.0689475729 bar. Vermenigvuldigd met 60 PSI komt dat neer 4,13 bar dat ook nagenoeg overeenkomt met 420 KPA. Dus 4,2 bar is prima en komt ook wel overeen met de spanning in dergelijke thuiskomertjes.

Waar kan ik een reservewiel kopen?

Meestal koop je een gewone band die je verwisselt als de band lek is. Gaat de band nooit lek dan kan je die verwisselen als je banden vervangen moeten worden. De oude band kan je dan gebruiken als tijdelijke reserveband. Zowel reserve banden als thuiskomers kan je bij elke bandenspeciaalzaak bestellen.

Hoe lang mag je met reserveband rijden?

Dunlop heeft ook RunOnFlat-banden ontwikkeld, waarmee u kunt blijven rijden wanneer ze lucht verliezen en zelfs wanneer ze volledig leeggelopen zijn. Wanneer ze leeggelopen zijn, mag er maximaal 80 km/u mee worden gereden, maximaal 80 km ver, wat hopelijk genoeg is om tot bij de garage te raken.

Wat als je geen reservewiel hebt?

Reparatiekits worden het meest gebruikt als vervanging van het reservewiel. Het is een pakketje dat weinig plek inneemt. Met zo’n kit kun je je lekke band – met een klein lek – zelf herstellen door er een vloeistof in te spuiten via het ventiel. Grote lekken of schade aan de velgen kun je er niet mee herstellen.