Welk klimaat heeft Tromso?

Welk klimaat heeft Tromso?

Tromsø heeft – ondanks de zeer noordelijke ligging – een relatief mild landklimaat. De temperatuur daalt in de strengste winters slechts tot -18 °C. Dat is voor een stad op deze hoogte zeer uitzonderlijk.

Hoe warm is het in de zomer in Noorwegen?

Temperaturen kunnen in de zomer wel 25 tot 30 graden bereiken, en de lucht is dan erg droog. Zelfs de nachten zijn vaak warm, en de temperatuur van de zee en de talrijke meren in het binnenland of het bos ligt zo’n beetje rond de 18 graden of hoger, wat ideaal is voor een frisse duik.

Wat te doen in Noorwegen winter?

Ben je tijdens de kerstvakantie in Noorwegen, bekijk dan de wintertoppers in onze reisgids.

  • Word een dagje hondensleedrijver.
  • Ga sleeën en ontdek het kind in jezelf.
  • Blijf de winter de baas met sneeuwschoenen.
  • Wintersafari.
  • IJsvissen – da’s pas leuk!
  • Maak een ontspannen sleetocht.
  • Bewonder het noorderlicht in de hemel.

Hoe warm is het in de winter in Noorwegen?

Wel wordt het van eind juni tot begin augustus bijna niet donker boven de poolcirkel, waardoor je kan genieten van het natuurfenomeen, de middernachtzon. In de winter wordt een groot deel van Noorwegen voorzien van een laag sneeuw. De gemiddelde temperaturen in de winter liggen rond de -6 tot -8 graden.

Wat kost de Noordkaap?

Entreeprijs van de Noordkaap Een 24 uurs ticket tot de Noordkaap kost 285 NOK per volwassene en 95 NOK per kind.

Wat is de gemiddelde temperatuur in Noorwegen?

De hoogste gemiddelde temperatuur in in Noorwegen is 20°C in juli en de laagste is -3°C in januari. Noorwegen heeft een toendraklimaat. Het gemiddelde klimaat van in Noorwegen, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden.

Wat is de beste tijd om naar Noorwegen te gaan?

De beste reistijd voor Noorwegen zijn de maanden mei t/m augustus. Door de warme Golfstroom is het aangenaam warm aan de westkust. De temperatuur in het noorden schommelt in deze periode tussen de 13ºC en de 18ºC. Het regent er gemiddeld 70 mm per maand.