Welk jaar boosterprik 1974?

Welk jaar boosterprik 1974?

Mensen geboren in 1974 en 1975 kunnen nu een afspraak inplannen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst voor een corona boostervaccinatie. Dit kan alleen online, via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De boosterprik kan gehaald worden vanaf 3 maanden na de laatste vaccinatie of vanaf 3 maanden na herstel van corona.

Wie mag boosterprik?

De herhaalprik tegen corona (2e booster) is alleen beschikbaar voor 60-plussers en mensen met een ernstige verminderde weerstand.

Wie mag boosterprik afspraak maken?

Iedereen van 18 jaar en ouder kan een afspraak maken voor een boosterprik. Dit kan op www.coronavaccinatieafspraak.nl (hiervoor is een DigiD nodig) of door te bellen naar het landelijke belcentrum van de GGD op 0800-7070.

Welke leeftijd boosterprik RIVM?

Herhaalprik na de boostervaccinatie Mensen vanaf 70 jaar, bewoners van verpleeghuizen, bepaalde mensen met een afweerstoornis en mensen met het downsyndroom kunnen 3 maanden na de boostervaccinatie een herhaalprik halen. Bij deze mensen neemt de bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19 sneller af.

Welk vaccin krijg ik 1974?

Mensen geboren in 1974 en 1975 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst. Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Hoe lang is de boosterprik geldig?

Sinds 1 februari 2022 is uw vaccinatiebewijs in Europa 270 dagen geldig. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.

Kan ik zonder afspraak een boosterprik halen?

Prikken zonder afspraak is mogelijk vanaf 12 jaar voor alle coronaprikken met uitzondering van Janssen en Novavax . Vergeet je mondkapje en identiteitsbewijs (met BSN nummer) niet als je langskomt voor je prik.

Wat moet ik meenemen naar de boosterprik?

Neem het volgende mee:

  • De bevestiging van de afspraak, met de gezondheidsverklaring (vragen.coronatest.nl).
  • Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart).
  • Aanvullende informatie van uw behandelend arts (als dit nodig is).

Welk geboortejaar Boosterprik is aan de beurt?

Belangrijk, omdat deze prik extra bescherming geeft tegen de snel opkomende omikronvariant van het coronavirus. De GGD’en hebben met het uitnodigen van de laatste geboortejaren een belangrijke stap gezet in deze historische opgave. De 18-jarigen uit 2003 zijn intussen via de media opgeroepen voor een booster.

Kan ik zonder afspraak een Boosterprik halen?

Welke booster krijg ik?

De boostervaccinatie is een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt. Heeft u de eerste vaccinaties met BioNTech/Pfizer of Moderna gehad? Dan krijgt u een van deze twee vaccins nu als booster.

Welke inentingen zijn verplicht in Nederland?

In Nederland bestaat geen vaccinatieplicht. In tegenstelling tot veel andere landen is in ons land niemand wettelijk verplicht zichzelf of zijn baby (of kind) te laten vaccineren tegen welke ziekte dan ook.