Wat zijn de beste schaduwdoeken?

Wat zijn de beste schaduwdoeken?

Top 10 beste schaduwdoeken

  • Shadow Comfort 90 graden driehoek 4x5x6,4 Sahara SandOnze #1 keuze.
  • Sunsailsafe Waterdoorlatend Schaduwdoek.
  • Hanse vierkant waterdicht schaduwdoek.
  • Avan Waterafstotend zonnedoek vierkant 5 x 5 m TaupeZeer groot!
  • Perel Schaduwdoek 3,6 x 3,6 x 3,6 creme.
  • Relaxdays schaduwdoek vierkant wit.

Welke kleur schaduwdoek kiezen?

Welke kleur zonnedoek kies ik? Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of de kleurkeuze van het schaduwdoek van invloed is op de werking van het doek. Kleur is en blijft altijd persoonlijk. De bescherming tegen schaduw is dan ook gelijk bij elke kleur en niet bij de ene kleur beter dan bij de andere.

Waar op letten bij schaduwdoek?

Het doeksoort is afhankelijk van het soort product dat je kiest. Er zijn bij schaduwdoeken andere keuzes dan bij harmonicadoeken. Zo kun je bij een schaduwdoek kiezen voor een waterdicht of waterdoorlatend doek. Ook kun je kiezen voor een doek met rechte of gecurvde zijden.

Hoe groot moet mijn schaduwdoek zijn?

De ruimte waar het schaduwdoek of zonnezeil komt te hangen dient ongeveer 10% groter te zijn dan het doek zelf. Dit vanwege de marge voor bevestigingsmaterialen(op 2 hoeken komt een spanhaak van 25cm), rek van het doek en het op spanning trekken van het doek.

Wat kost een schaduwdoek?

De kosten van een schaduwdoek bewegen tussen de 200 en 1000 euro en zijn ongeveer 50 euro per m². Die kosten zijn zo variabel omdat ze afhankelijk zijn van: Vast model of harmonica model (zie onder) De kwaliteit van het doek.

Hoe lang gaat een schaduwdoek mee?

Kies je voor een waterdoorlatend zonnedoek, ook gemaakt van HDPE, dan wordt zelfs 90 tot 95% van de zonnestralen tegengehouden. Wij geven een Uv-bescherming garantie van minimaal vijf jaar op al onze schaduwdoeken.

Hoeveel gram schaduwdoek?

De normale standaard waterdoorlatende schaduwdoeken hebben een dikte die varieert van 190 g/m2 tot 280 g/m2 in HDPE materiaal. Het aantal gram per vierkante meter bepaalt het gewicht en de dichtheid van het schaduwdoek.

Waar koop je schaduwdoek?

In de webshop van Blokker vind je verschillende vormen schaduwdoeken. Kies voor een driehoekige, vierkante of rechthoekige schaduwdoek. Alle vormen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat er altijd een tussen zit die past in jouw tuin.

Is schaduwdoek waterdicht?

Waterdichte Schaduwdoeken Een waterdicht schaduwdoek laat geen water door, waardoor je fijn droog kunt zitten. Het is wel aan te raden om het schaduwdoek in een helling van minimaal 20 graden op te hangen, zodat het water kan weglopen.

Kan je een schaduwdoek laten hangen?

Schaduwdoeken zijn doeken –veelal van kunststof HDPE materiaal- die gemakkelijk zelf te bevestigen zijn. Schaduwdoeken geven veel m2 aan schaduw en bieden een uitstekende bescherming tegen schadelijke UV-straling. Je kan ze het gehele voorjaar en zomerseizoen buiten laten hangen. Je hebt er geen omkijken meer naar!