Wat zijn de 12 stappen van het Minnesota model?

Wat zijn de 12 stappen van het Minnesota model?

Het 12 Stappen Minnesota Model

  • Stap 1 – Erken je verslaving en de gevolgen.
  • Stap 2 – Geef toe dat je hulp nodig hebt.
  • Stap 3 – Aanvaard de hulp.
  • Stap 4 – Maak de balans op van je leven.
  • Stap 5 – Ga aan de slag.
  • Stap 6 – Onderzoek je zwakheden en tekortkomingen.
  • Stap 7 – Uit je bereidheid om te werken aan je gedrag.

Wat doet Jellinek?

Jellinek is sterk in preventie en in wetenschappelijk bewezen behandeling. Van online zelfhulp en kortdurende specialistische behandeling tot detoxificatie en topklinische zorg voor mensen met ernstige en complexe verslavingsproblematiek. Voor álle vormen van verslaving. Onze hulp is niet zwaarder dan noodzakelijk.

Wat is stap 1 in de behandeling van alcoholafhankelijkheid?

Stap 1. Kortdurende motiverende interventie (de eerste drie sessies van het protocol) Deze kortdurende interventie bestaat als eerste uit het agenderen en inventariseren van het alcoholgebruik.

Hoe gaat AA te werk?

AA is de afkorting van Anonieme Alcoholisten. De AA is een zelfhulpgroep van (ex)drinkers die wekelijks of vaker bij elkaar komen en elkaar ondersteunen om hun alcoholproblemen te overwinnen. De enige voorwaarde om lid te worden van de AA is de wens om te stoppen met het drinken van alcohol.

Waar ligt de staat Minnesota?

De staat Minnesota beslaat 225.365 km², waarvan 206.375 km² land. De staat ligt in de Central-tijdzone. Minnesota grenst in het noorden aan Canada, in het westen aan de staten North Dakota en South Dakota, in het oosten aan Wisconsin en in het zuiden aan Iowa.

Waar komt de naam Minnesota vandaan?

De naam Minneapolis is samengesteld uit het Dakotaanse woord minne dat “water” betekent, en het Griekse woord polis dat “stad” betekent. De stad wordt ook wel “City of Lakes” genoemd….Minneapolis.

Stad in de Verenigde Staten
Coördinaten 44°58’55″NB, 93°16’9″WL
Algemeen
Oppervlakte 148,89 km²
– land 139,86 km²

Hoe duur is een afkickkliniek?

Goed nieuws: de afkickkliniek kosten worden – zowel in Nederland als in het buitenland – 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen.

Wat gebeurt er in een kliniek?

Opname in een kliniek is specialistische behandeling, die alleen na doorverwijzing door de huisarts kan plaatsvinden. Je beslist zelf om opgenomen te worden, in overleg met de arts of psycholoog bij wie je in behandeling bent. In uitzonderingsgevallen is er sprake van gedwongen opname (zie hierna).