Wat zeggen stewardessen in het vliegtuig?

Wat zeggen stewardessen in het vliegtuig?

Mijn naam is ### en ik vandaag uw purser op vlucht ### naar ### (en ###). Namens ###, gezagvoerder ### en zijn/haar bemanning heet ik u van harte welkom aan boord in deze ### ###. De verwachte vluchtduur bedraagt ### uur en ### minuten.

Wat te doen bij turbulentie?

“Begin met een ademhalingsoefening. Haal drie keer diep adem richting je onderbuik”, zegt hij. “Kruip vooral niet in je schulp, maar zoek afleiding. Maak een praatje met je buren en zeg hardop achterstevoren het alfabet op.

Wat eten stewardessen?

Wat niet betaald wordt door de baas is het eten. Wel in het hotel natuurlijk, maar tijdens de vlucht zelf moeten stewardessen gewoon hun eigen ontbijt, lunch en avondeten meenemen. Ze mogen de hele vlucht wel bezig zijn met mensen eten en drinken brengen, stewardessen zijn er in de eerste plaats voor jouw veiligheid.

Waarom zeggen piloten Heavy?

Een vliegtuig wordt aangemerkt als een Heavy als zijn maximaal toegestaan startgewicht 136.000 kg of meer bedraagt. De terminogie wordt gebruikt om de luchtverkeersleiding en andere vliegtuigen te attenderen op de grotere vereiste onderlinge afstand achter een dergelijk vliegtuig vanwege sterke zogturbulentie.

Wat eten piloten?

Wat de piloten eten zal verschillen per vliegmaatschappij, maar vaak krijgen piloten dezelfde soorten maaltijden als de rest. Uiteraard kunnen ze maaltijden kiezen uit de businessclass. Het is ook mogelijk voor de piloten om hun eigen lunch mee te nemen.

Wat eet een piloot?

Je zou het misschien niet verwachten, maar piloten krijgen hetzelfde eten als jij in het vliegtuig. Tenminste, als je business class vliegt. De piloten mogen trouwens ook hun eigen lunch of diner meenemen in de lucht. Er is wel een belangrijke regel: de gezagvoerder en co-piloot mogen nooit hetzelfde eten.

Hoeveel uur mag een stewardess vliegen?

“Per maand doet een stewardess minimum 62,5 vlieguren. Vlieguren zijn de uren dat het vliegtuig zichzelf op eigen kracht voortbeweegt. Dat wil zeggen: de momenten dat we dus echt in de lucht hangen. De andere uren waarin we bijvoorbeeld onze vlucht voorbereiden, zijn geen vlieguren.

Wat mag een koffer wegen op Schiphol?

Het is toegestaan de bagage te verdelen over 2 of 3 koffers, mits het totale gewicht het bagagelimiet niet overschrijd. Let op: één koffer mag maximaal 32 kg bevatten volgens de bagageregels van Schiphol.

Hoeveel kg mag er in koffer?

Wettelijk is bepaald dat een koffer niet zwaarder mag wegen dan 32 kg, dit ter voorkoming van rugklachten van het personeel die deze koffers moeten tillen. Het maximale gewicht dat je koffer mag wegen, is te vinden in de binnenzijde van je ticket. Wil je meer gewicht meenemen, dan zal je moeten bijbetalen.

Wat zijn de werktijden van een stewardess?

Wat zijn de werktijden van eens stewardess? Je werkt 5 dagen doordeweeks en ook nog het weekend erbij. Ook op feestdagen en ’s nachts moet je werken en je kan moeilijk met vrienden of familie afspreken. Je bent vaak veel weg van huis.

Hoe ziet een week van een stewardess eruit?

Terwijl wij elke dag van nine to five op kantoor zitten, reist een stewardess in één week de hele wereld rond. De ene dag duiken in Egypte, de andere dag surfen op de golven in Kaapverdië, van rondstruinen in de souks van Marokko tot feesten in Ibiza.

Hoeveel mag een valies wegen op het vliegtuig?

Helaas bestaat er geen nationale of internationale regeling voor het gewicht aan koffers en ruimbagage dat je mag meenemen. De enige beperking die is ingesteld is dat bagage maximaal 32 kilo mag wegen.

Hoeveel mag mijn valies wegen op het vliegtuig?

Op de meeste tickets staat het maximum gewicht vermeld. Meestal varieert het gewicht tussen 20 en 30 kg. Bij low-cost airlines is dit meestal maar 15 kg. Een stuk bagage mag nooit meer dan 32 kg wegen.