Wat weegt een massieve deur?

Wat weegt een massieve deur?

De waarden in tabel 1 betreffen de gehele deuropbouw, dus niet enkel de vulling. Voorbeeld: Een Svedex deur met een afmeting van 930 x 2315 mm, met een dikte van 39 mm, voorzien van een massieve vulling heeft een gewicht van: 0,93 x 2,315 = 2,15 m² x 18,8 kg/m² = ca. 40,4 kg.

Hoe zwaar is mijn deur?

Bereken nu de m³ van je deur en vermenigvuldig dat met het soortelijk gewicht en je weet wat het deurgewicht ongeveer zal zijn. Een tubespaandeur van 220 cm hoog, 93 cm breed en 4 cm dik zal dus ongeveer 33 kg wegen (2,2 x 0,93 x 0,04 x 400).

Hoe zwaar is een binnendeur met glas?

Verschil in gewicht per glassoort

Type glas Gewicht
HR++ 1-zijdig gelaagd glas 32,5 kg per m2
HR++ 2-zijdig gelaagd glas 30 kg per m2
HR+++ glas 30 kg per m2
HR+++ 1-zijdig gelaagd glas 42,5 kg per m2

Hoe zwaar is een hardhouten deur?

Het hout dat we gebruiken voor onze deuren en kozijnen, heeft een volumieke massa van 650 kilo per m³. Om erachter te komen wat het gewicht van het kozijn is, vermenigvuldig je de totale kubieke meters van het kozijnhout met de volumieke massa van het hout.

Wat is beter Tubespaan of honingraat?

Isolatiewaarde: een tubespaan binnendeur heeft een hoge isolatiewaarde. Vergeleken met een honingraat binnendeur is deze stukken beter. Prijs/kwaliteitsverhouding: de prijs/kwaliteitsverhouding van een tubespaan is in verhouding met de andere bouw van binnendeuren, de beste.

Wat is een volspaan binnendeur?

De kern van een volspaan binnendeur bestaat volledig uit een spaanderplaat. Deze deur wordt in het algemeen gezien als de deur met de betere kwaliteit. De volspaan binnendeur staat bekend om het feit dat deze goed bestand is tegen een eventuele brand of schade. Brandwerende binnendeuren hebben steeds een volspaan kern.

Hoe zwaar is een glazen deur?

Glas weegt ca. 2,5 kg/m2 per mm dikte. Een glazen deur van 8 mm dikte heeft al een gewicht van ca. 20 kg/m2.