Wat voor foto op paspoort?

Wat voor foto op paspoort?

Fotokwaliteit

  • in kleur;
  • goedgelijkend en maximaal zes maanden oud op het moment van de aanvraag;
  • natuurlijke weergave;
  • scherp, voldoende contrast en. gedetailleerd;
  • onbeschadigd;
  • geen kopie;
  • niet bewerkt;
  • afgedrukt op hoogwaardig, glad. fotopapier;

Hoe moet je paspoort foto zijn?

Hoofd recht naar voren en schouders recht, recht in de camera kijken. Het aangezicht volledig vrij maken: het voorhoofd, de kin en de ooraanzet moeten zichtbaar zijn. De ogen zijn goed zichtbaar: geen reflectie in de brilglazen, geen getinte glazen, geen montuur dat te groot is of vlak langs de ooglijn loopt.

Hoeveel foto heb je nodig voor een paspoort?

Hoeveel pasfoto’s heb ik nodig? Voor elk paspoort, identiteitskaart of rijbewijs hebt u 1 pasfoto nodig.

Is paspoort foto in kleur?

Er mag echter geen combinatie van deze kleuren gebruikt worden: de achtergrond moet uit één kleur bestaan en er mag geen kleurverloop tussen deze kleuren te zien zijn. Andere kleuren dan deze zijn helemaal niet toegestaan. Het is ook belangrijk dat de achtergrond van de pasfoto egaal is.

Hoeveel inch is een pasfoto?

Je moet hiervoor papierformaat 10×15 cm (4×6 inch) gebruiken. Gebruik hoogwaardig, glad fotopapier van minimaal 300 gram en een fotoprinter van hoge kwaliteit.

Wat is het formaat van een pasfoto?

Formaat pasfoto Vast formaat: 35 mm x 45 mm (breedte x hoogte). Breedte gezicht Van ooraanzet tot ooraanzet tussen de 16 mm en 20 mm. Lengte gezicht Vanaf 11 jaar: van kin tot kruin minimaal 26 mm en maximaal 30 mm.

Wat zijn de acceptatiecriteria voor pasfoto’s?

De acceptatiecriteria voor pasfoto’s gaan onder andere over de afmeting, kwaliteit, houding en gezichtsuitdrukking. De criteria worden gecontroleerd met verschillende hulpmiddelen, zoals de officiële fotomatrix van het ministerie, een sjabloon en speciale software. Als je pasfoto niet aan de biometrische eisen voldoet,

Wat zijn de eisen voor pasfoto’s?

Voor officiële identiteitsbewijzen is het verplicht een pasfoto te gebruiken die voldoet aan zogenaamde ‘biometrische’ eisen. Deze eisen zijn opgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Door het instellen van deze standaard is een geautomatiseerde analyse van pasfoto’s mogelijk. De acceptatiecriteria voor pasfoto’s gaan onder andere