Wat voeren we in van Rusland?

Wat voeren we in van Rusland?

Top 5 importproducten uit Rusland

Productgroep Bedrag Verschil met vorig jaar
IJzer en staal € 159 miljoen + 20%
Organische chemische producten € 100 miljoen – 51%
Anorganische chemische producten € 94 miljoen – 2%
Kurk en hout € 86 miljoen + 12%

Wat voor producten komen uit Rusland?

Rusland is de grootste exporteur van graan, rogge en gerst. Vooral landen in het Midden-Oosten en Afrika zijn hier sterk afhankelijk van: het graan dat bijvoorbeeld Turkije en Egypte importeren komt voor ruim 70 procent uit Rusland. Ook Oekraïne is een grote exporteur van graan, maïs en zonnebloemolie.

Wat wordt geimporteerd vanuit Rusland?

Naast olie en aardgas importeren Nederlandse bedrijven aluminium, ijzer, staal, chemische producten, visserijproducten en houtwaren uit Rusland. De Nederlandse export bestaat vooral uit medicinale en farmaceutische producten, machines en elektrische apparaten, vervoermiddelen en computerapparatuur.

Wat is de totale export naar Rusland?

De totale export naar Rusland is ruim 5 miljard euro. Hieronder lichten we de trends van de belangrijkste exportproducten toe. Staat uw product er niet bij? Bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunt alle exportcijfers van Nederland naar Rusland opzoeken.

Welke landen deelt Rusland zijn grenzen met Rusland?

Rusland deelt zijn grenzen met de volgende veertien landen (tegen de klok in van noordwest naar zuidoost): Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Verder is het door een smalle zeestraat gescheiden van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan.

Waarom is Rusland onafhankelijk van GOS?

Rusland is een onafhankelijk land en invloedrijk lid van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). In diplomatieke zaken wordt Rusland gezien als de opvolgerstaat van de Sovjet-Unie. Rusland telde op 1 januari 2015 146.270.330 inwoners volgens gegevens van de Russische overheid.