Wat te doen tegen pluizende kleding?

Wat te doen tegen pluizende kleding?

Pluisjes op wasgoed voorkomen: leg wollen kleding een nachtje in de vriezer. Raar maar waar: door je nieuwe wollen trui een nachtje in de vriezer te leggen, komen er minder pluisjes op. Stop je trui in een hersluitbaar zakje en leg hem een nachtje in de diepvries. Hiermee verminder je de kans op pillen!

Was komt er pluizig uit?

Waar komen die pluisjes vandaan? Grijze of witte pluisjes in de wasmachine kunnen veroorzaakt worden door een zakdoekje dat is achtergebleven in een broekzak, of door een kledingstuk dat van een pluizig materiaal gemaakt is. Deze vezels kunnen zich ook opstapelen in het filter van je wasmachine of droogtrommel.

Hoe krijg je pluisjes van je shirt?

Hoe kun je pluisjes van een trui verwijderen?

  1. Pluisjes op trui in de vriezer.
  2. Scheermesje werkt tegen pulletjes op trui.
  3. Panty in de was verwijdert alle pluisjes.
  4. Sellotape krijgt pluisjes van kleding.
  5. Pillen op wollen trui wegschrapen.
  6. Wollen trui in de vriezer.
  7. Haal pluisjes van trui weg met schuurpapier.

Waarom gaat kleding pluizen?

De pluisjes of pillen op je kleding ontstaan door de wrijving van de stof. De vezels van de stof wikkelen zich als het ware om elkaar aan de oppervlakte. Hierdoor ontstaan kleine pluisjes. Dit gebeurt zowel tijdens het dragen van de kleding als tijdens het wassen.

Hoe kleding Ontpillen?

Hoe kan ik de pillen of pluisjes verwijderen? Neem een schoon en scherp scheermesje en strijk er zachtjes en voorzichtig mee over je wollen trui of ander pillend kledingstuk. Zo kun je eenvoudig in een paar strijken de stofbolletjes netjes weghalen, zonder je kleding te beschadigen.

Wat te doen tegen pluizen wol?

Voor wol is er een speciaal wolprogramma. Was de trui binnenstebuiten, maar nog beter: bescherm je trui door hem in een waszak te wassen. Heb je die niet, dan is een katoenen kussensloop een prima alternatief. Droog liever niet in de wasdroger, maar aan de lijn, in de buitenlucht.