Wat moet je weten als je naar Rusland gaat?

Wat moet je weten als je naar Rusland gaat?

Federatie is het grootste land ter wereld en spreidt zich uit over de continenten Europa en Azië. Politiek gezien ligt het land in Europa omdat het overgrote deel van de bevolking en de belangrijkste steden in dit deel liggen. Geografisch gezien ligt het grootste deel van Rusland in Azië.

Welke feesten vieren ze in Rusland?

Officiële feestdagen in Rusland zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari), Russisch-Orthodox Kerstmis (6 en 7 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Russisch-Orthodox Pasen (april/mei), Dag van de Arbeid en viering van de lente (1 en 2 mei), Dag van de Overwinning (9 mei) is dag waarop de voormalige Sovietlanden …

Wat is een traditie in Rusland?

Dag van de Arbeid. Russische feesten betekent vooral wodka, heel veel wodka. De Dag van de Arbeid (1 mei) is een nationale feestdag waarbij heel Rusland op zijn kop staat. Iedere Rus is vrij, de straten worden gevuld met groots militaire parades.

Hoe wordt Nieuwjaar gevierd in Rusland?

Na de Russische Revolutie is de nationale Russische kalender bijgesteld. Kerkelijke feestdagen, alsook het zogenaamde Oud Russisch Nieuwjaar, worden nog immer volgens de oude Juliaanse traditie gevierd. In Rusland valt derhalve het nieuwjaar officieel op 1 januari, maar wordt Oudejaarsavond op 13 januari gevierd.

Wat is het verschil tussen de Sovjet-Unie en Rusland?

De Sovjet-Unie werd in 1922 opgericht door Vladimir Lenin, als gevolg van de Russische Revolutie en de Russische Burgeroorlog. De Sovjet-Unie is niet de directe opvolger van het Russische keizerrijk, aangezien er na de afschaffing van de monarchie een aantal jaar chaos heerste in Rusland over de toekomst van het land.

Welke snowboots voor Lapland?

Goede snowboots hebben een goede grip in de sneeuw, zijn vaak wat hoger zodat het sneeuw niet naar binnen kan vallen en zijn van binnen gemaakt van warm, synthetisch bont. Check ook goed of je schoenen waterdicht zijn, in Lapland kun je plots diep in de sneeuw zakken en dan wil je niet dat je schoenen water door laten.

Welke gezichtscreme in Lapland?

Als je temperaturen onder het vriespunt tegenkomt (denk aan Finland/Lapland maar ook Oostenrijk), kies dan voor watervrije crèmes, die bevriezen minder snel. Het vet beschermt de huid ook tegen de kou.

Wat doe je aan in het vliegtuig naar Lapland?

De kleding voor aan boord van het vliegtuig is heel persoonlijk, maar je normale, casual kleding volstaat. Houd er echter rekening mee dat je na aankomst te maken krijgt met koude temperaturen. Een handige tip daarom is om je winterjas, handschoenen en muts in je handbagage mee te nemen.