Wat moet er in een Huisstijlhandboek?

Wat moet er in een Huisstijlhandboek?

Wat is een huisstijlhandboek? In een huisstijlhandboek leg je de stijlregels van je visuele identiteit vast. Hierin staat bijvoorbeeld hoe je omgaat met logovarianten, kleuren, stijlelementen en typografie. Zo is voor iedere medewerker én externe partijen duidelijk welke richtlijnen er gelden voor visuele communicatie.

Wat zijn huisstijlkleuren?

Je huisstijlkleuren vertellen veel over je merk of organisatie. Het is vaak één van de eerste indrukken die iemand krijgt. Met de juiste uitstraling kun je bepaalde emoties oproepen bij je doelgroep.

Wat is een Huisstijlgids?

Een huisstijlgids is een verzameling van regels van hoe (vooral grafische) communicatie met je merk wel of niet kan verlopen. Het wordt gebruikt als leidraad voor interne communicatie, of om aan partners te geven.

Wat is een huisstijldragers?

Huisstijldragers zijn objecten waarop de elementen van de huisstijl afgebeeld worden.

Waarom huisstijl handboek?

Een huisstijlhandboek is de handleiding voor jouw merk. Het zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat ze wel (en juist niet) moeten doen om ervoor te zorgen dat je een herkenbaar en waardevol merk kunt bouwen.

Hoe huisstijl bepalen?

5 tips om een onvergetelijke huisstijl met karakter te ontwerpen

  1. Kleuren maken het af. Kleuren maken een huisstijl visueel aantrekkelijk.
  2. Maak een logo dat past.
  3. Gebruik een slagzin of slogan.
  4. Typografie voor de juiste ‘look en feel’
  5. Wees consequent en bewaak uw huisstijl.

Welke soorten huisstijl zijn er?

Welke 3 soorten huisstijlen zijn er?

  1. 1 merk en 1 stijl. Voor veel ZZP’ers zal dit de meest gangbare manier zijn om de identiteit van een bedrijf naar een huisstijl te vertalen.
  2. 1 stijl, maar meerdere merken. Het kan ook zo zijn dat er activiteiten binnen jouw bedrijf zijn die je onder een andere naam naar buiten brengt.

Hoe ziet een Huisstijlhandboek eruit?

Een huisstijl heeft (officieel) alleen betrekking op de visuele aspecten van je merk. Dat betekent dat een huisstijlhandboek dus feitelijk alleen de visuele merkelementen bevat zoals kleur, het logo en typografie. Maar, een herkenbaar merk bestaat niet alleen uit visuele aspecten. Ook audio kan erg herkenbaar worden.

Wat is een huisstijl website?

De wijze waarop een bedrijf of organisatie zich naar buiten toe zichtbaar presenteert noemen we de huisstijl. Dit is de visuele presentatie van de organisatie waar het logo, de kleurstelling, lettertypes en andere visuele elementen deel van uitmaken.

Wat heb je allemaal nodig om een huisstijl te ontwerpen?

Wat hoort er in een Brandbook?

Een brandbook verwoordt en verbeeldt de kern van je merk. Wat je als merk wilt bijdragen, waar je in gelooft en welke waarden belangrijk zijn; kortom de visie en missie van je merk. Daarnaast beschrijft het de doelgroep en de belangrijkste visuele uitingen en de toepassing daarvan.