Wat kost ferry Denemarken IJsland?

Wat kost ferry Denemarken IJsland?

DKK 199 (ca. € 27) voor 1 uur.

Hoe lang varen van Denemarken naar Faeröer?

Het is de ultieme vorm van slow travel, want voor de Faeröer Eilanden ben je 36 uur onderweg en naar IJsland is het zelfs 66 uur varen. De reis ernaartoe kost misschien wat meer tijd, maar aan boord heb je alle comfort.

Hoe kom je naar IJsland?

De snelste manier om in IJsland te geraken is met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel, Amsterdam, Parijs of Düsseldorf. Op iets meer dan 3 uur sta je al op IJslandse bodem. Het aantal vluchten stijgt jaar na jaar en ook steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden IJsland aan als bestemming.

Hoe lang duurt de overtocht van Denemarken naar IJsland?

In totaal duurt de tocht twee dagen. De bootreis begint in de Deense havenstad Hirtshals. Hirtshals is een havenstad in het noorden van Denemarken en ligt op ongeveer 955 kilometer afstand van Utrecht. Vanaf Hirtshals vaar je via de Faroër Eilanden naar IJsland.

Hoe lang is het varen van Denemarken naar IJsland?

Overvaren naar IJsland duurt minimaal 3 nachten als je direct van Hirtshals (Denemarken) naar Seyðisfjörður vaart. De boot maakt sowieso een tussenstop op de Faeröer. Als je daar ook van boord wilt, is dat voor minimaal 2 nachten, waarmee de overtocht dan effectief 5 dagen duurt.

Hoe lang duurt de reis naar IJsland?

Overvaren met de auto naar IJsland duurt 4 of 6 nachten inclusief een reisdag naar Hirtshals, afhankelijk van je keuze voor een tussenstop op de Faeröer. Elke overtocht gaat met een tussenstop op die eilandengroep, maar als je van boord wilt is dat voor minimaal twee nachten.

Waar vlieg je naar de Faeröer eilanden?

Naar de Faeröer Eilanden vliegen Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, Duitsland of België naar de Faeröer Eilanden. Je vliegt daarom bijna altijd via Kopenhagen en vanuit Kopenhagen naar de luchthaven Vágar.

Waar liggen de Faröer eilanden?

De Faröer eilanden zijn een West-Europese eilandengroep, gelegen in het midden van de driehoek Schotland-Noorwegen-Noorwegenen behorend bij het koninkrijk Denemarken. De eilanden liggen exact op 62 graden noorder breedte, precies op dezelfde hoogte als Zuid Groenland en Zuid Noorwegen.

Wat is de Faeröer eilandengroep?

De Faeröer Eilanden (Faroe Eilanden) (Engels: Faroe Islands, Faeröers: Føroyar, Deens: Færøerne) is een eilandengroep en autonoom gebied van Denemarken in de noordelijke Atlantische Oceaan ( Europa ). De Faeröer Eilanden bestaan uit 18 eilanden, waarvan Streymoy, Eysturoy, Vágar en Suduroy de grootste en bekendste zijn.