Wat kost een jaar leven in Spanje?

Wat kost een jaar leven in Spanje?

Als het gemiddelde inkomen van Spanje 24.360 euro per jaar bedraagt, loopt San Sebastián voorop met 30.550 euro aan gemiddeld jaarinkomen, en sluit Córdoba de lijst af met 19.685 euro aan gemiddeld jaarinkomen. Bij het kopen van een huis is Barcelona de duurste stad, gevolgd door San Sebastián en Madrid.

Hoe duur is het om in Spanje te wonen?

Wonen in Spanje is goedkoper dan wonen in Nederland. De huurprijzen en de prijs van levensmiddelen liggen een stuk lager dan bij ons. Het leven in Spanje een stuk goedkoper dan we in Nederland gewend zijn. De gemiddelde huurprijs en de kosten voor je levensonderhoud zijn lager dan in Nederland.

Wat is in Spanje goedkoper dan in Nederland?

We kunnen uit de gegevens de conclusie trekken dat in de 10 categorieën Spanje 8 keer onder het EU-gemiddelde zit en dus goedkoper is dan het gemiddelde binnen de Europese Unie + Zwitserland. Alleen in de categorieën meubels (+2,5% en communicatie (+21,5%) zit Spanje boven het EU-gemiddelde.

Wat is goedkoper in Spanje dan in Nederland?

Spanje is dus in praktisch alle groepen goedkoper dan Nederland en België maar in sommige groepen komen ze dicht bij elkaar in de buurt en slechts tweemaal (meubels en communicatie) komt Spanje boven het Europese gemiddelde van 100.

Is Spanje goedkoop om te wonen?

Kosten levensonderhoud in Spanje zijn lager. Wanneer u besluit om in Spanje te gaan wonen, zal u ontdekken dat het 41% goedkoper is om daar te wonen in vergelijking met het Verenigd Koningrijk. Het is ook 44% goedkoper dan New York City, 35% goedkoper dan Los Angeles en zelfs 8% goedkoper dan Brussel.

Welke merken zijn goedkoper in Spanje?

Bekende modeketens zoals Zara, Bershka, Mango en Pull & Bear zijn doorgaans veel goedkoper in Spanje dan elders in Europa. Ook bij low cost kledingmerken zoals Primark, Shana en Lefties kun je veel kopen voor weinig geld.