Wat is nitrile rubber?

Wat is nitrile rubber?

Nitril handschoenen zijn gemaakt van sterk synthetisch rubber. Het comfort en pasvorm is goed te vergelijken met latex handschoenen. De stevigheid zorgt ervoor dat deze minder snel scheuren, maar hierdoor zijn ze ook iets minder elastisch dan de latex variant.

Waarom is het belangrijk dat er vinyl handschoenen in een verbanddoos zitten?

Aan het gebruik van vinyl handschoenen bij wondverzorging zitten verschillende voordelen verbonden. Natuurlijk is het hoofddoel ervoor te zorgen dat de kans op infecties en ontstekingen van wonden zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Hoe worden nitril handschoenen gemaakt?

Nitril handschoenen worden gemaakt van synthetische polymeren, die na vulkanisatie dezelfde eigenschappen vertonen als rubber. Ze kunnen gedragen worden door mensen met een latexallergie, zijn stevig en goed bestand tegen scheuren en perforatiegaten.

Waarom handschoenen met poeder?

Het poeder dat op handschoenen wordt gebruikt komt van maiszetmeel. Door dit poeder wordt het gemakkelijker om de latex handschoen aan te trekken. Daarnaast neemt het poeder zweet en vocht op. Wanneer handschoenen langer gedragen worden kan dit als voordeel aangemerkt worden.

Welke soorten handschoenen zijn er?

De handschoenen worden voor verschillende werkzaamheden gebruikt, maar het heeft meestal te maken met hygiëne. Er zijn drie soorten handschoenen: Vinyl, Latex en Nitril. Voor veel mensen is het onbekend wat de verschillen zijn en voor welke handschoen u moet kiezen.

Welke materialen zijn geschikt voor de handschoenen?

De diverse materialen gebruik in de vervaardiging van de handschoenen beantwoorden aan verschillende behoeften: – Handschoenen van nitril: uiterst bestendig en bieden een goede weerstand tegen koolwaterstoffen. – Handschoenen van latex: zeer goed bestand tegen chemische producten, slijtage en scheurtjes.

Waarom gebruik ik medische handschoenen als beschermingsmiddel?

Het gebruik van medische handschoenen als beschermingsmiddel vermindert het risico op overdracht van micro-organismen tussen de gezondheidswerker en patiënt. Het dient dus zowel ter bescherming van de verpleegkundige, arts, etc en de te behandelen patiënt.

Welke handschoenen moeten voldoen aan de norm en 455?

Handschoenen voor medisch gebruik moeten voldoen aan de Europese Norm EN 455. Deze norm bepaalt o.a. de kwaliteit (Acceptable Quality Level of AQL) en eigenschappen van medische handschoenen. Dit omvat dingen als de afmetingen, scheurvastheid, eiwit- en poedergehalte, en materiaalveroudering.