Inhoudsopgave
Wat is hetzelfde als landelijk?
arcadisch, boers, residentieel, ruraal, rustiek. als synoniem van een ander trefwoord: ruraal (bn) : agrarisch, boers, landelijk, plattelands-, veldelijk.
Wat is een ander woord voor Gewest?
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: gewest (zn): contreien, gebied, gouw, landstreek, regio, streek.
Wat is landelijk?
landelijk – Bijvoeglijk naamwoord 1. met betrekking tot of geldend voor het hele land ♢ De gemeentelijke verkiezingen worden overschaduwd door de landelijke politiek. ♢ De landelijke museumdag trok veel bezoekers.
Wat is een landelijke omgeving?
Het platteland of landelijk gebied omvat al het gebied buiten de bebouwde kom. Het platteland onderscheidt zich van stedelijk gebied niet alleen door aard van de bebouwing en bevolkingsdichtheid maar ook door culturele en politieke verschillen.
Wat is een gewest?
gewest – Zelfstandignaamwoord 1. landstreek 2. (politiek) (geschiedenis) een benaming voor een landsheerlijk gebied in de w:Lage Landen|Lage Landen (Nederland en België) en als zodanig een voorloper van de huidige provincie 3.
Hoeveel gewesten zijn er in Belgie?
Naast de federale staat en de gemeenschappen staan de gewesten. Er zijn drie gewesten. De benaming van de drie gewestelijke instellingen is ontleend aan de naam die hun grondgebied draagt. Vandaar dat we spreken (van noord naar zuid) van het Vlaamse Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waalse Gewest.
Wat is een landelijke woonkern?
Woonkern = een aaneengesloten gebied dat beleidsmatig als een coherent geheel beschouwd wordt en prioritair in aanmerking komt als woonomgeving.
Wat is een gewest wikikids?
Een gewest is een ander woord voor provincie. De bazen van de gewesten heten stadshouders, een heel bekende stadhouder was Willem van Oranje-Nassau. Willem van Oranje-Nassau werd stadhouder omdat hij dat had geërfd.
Wat is een gewest geschiedenis?
Gewest was tot aan de Franse tijd een benaming voor een landsheerlijk gebied in de Lage Landen en als zodanig een voorloper van de huidige provincie. Onder keizer Karel V bestonden de Habsburgse Nederlanden medio 16e eeuw uit zeventien gewesten, die ook wel de Zeventien Provinciën werden genoemd.