Inhoudsopgave
Wat is het verschil tussen actieve en passieve woordenschat?
Je hebt een passieve en actieve woordenschat. Met passieve woordenschat bedoelen we de woorden die je herkent als je het leest of hoort. Deze woorden ken je, maar gebruik je zelf niet actief in je communicatie. Met actieve woordenschat bedoelen we de woorden die jezelf gebruikt als je communiceert.
Wat valt onder woordenschat?
De woordenschat is het totaal van de woorden die het kind kent. Daarbij is er verschil tussen de receptieve en de productieve woordenschat. De receptieve woordenschat zijn de woorden die het kind wel begrijpt, maar (nog) niet gebruikt. De productieve woordenschat zijn woorden die hij gebruikt.
Wat is passieve kennis?
Voor veel studenten is het herkenbaar: er is een kloof tussen actieve en passieve kennis. Het lezen en luisteren (de passieve kennis) is in betere staat dan het spreken en schrijven (de actieve kennis). Heel logisch, want iets herkennen gaat nu eenmaal makkelijker dan iets oproepen uit je geheugen.
Wat is passief schrijven?
In een passieve zin wordt de handelende persoon of zaak weergegeven in een door-bepaling, die meestal kan worden weggelaten. Een passieve zin bevat altijd een vorm van het hulpwerkwoord worden of zijn en een voltooid deelwoord. Voorbeeld: De roomsoezen worden gebakken (door de hulpkok).
Wat is een woordenschat?
Woordenschat. De woordenschat is het totaal van de woorden die het kind kent. Daarbij is er verschil tussen de receptieve en de productieve woordenschat.. De receptieve woordenschat zijn de woorden die het kind wel begrijpt, maar (nog) niet gebruikt.
Wat is een receptieve woordenschat?
De receptieve woordenschat zijn de woorden die het kind wel begrijpt, maar (nog) niet gebruikt. De productieve woordenschat zijn woorden die hij gebruikt. Een vierjarig kind heeft doorgaans een receptieve woordenschat van ongeveer 3200 woorden. Tot het achtste levensjaar komen daar jaarlijks circa 600 woorden bij.
Wat is een analytisch vermogen?
Analytisch vermogen is allereerst een eigenschap of persoonskenmerk. Wanneer je analytisch bent ingesteld, ontwikkel je vanzelf analysevaardigheden. Wanneer je niet analytisch ingesteld bent is het lastig om analysevaardigheden te ontwikkelen. Je moet dan namelijk iets leren wat niet bij jou past.
Wat is de woordenschat van een kind?
De woordenschat is het totaal van de woorden die het kind kent. Daarbij is er verschil tussen de receptieve en de productieve woordenschat.