Wat is het reisadvies voor Bangladesh?

Wat is het reisadvies voor Bangladesh?

Het is raadzaam om tijdens reizen naar Bangladesh waakzaam te zijn en veiligheidsrisico’s te vermijden. Met uitzondering van de havenstad Chittagong zelf, wordt reizen naar de Chittagong Hill Tracts regio ten strengste afgeraden (inclusief de districten Khagrachari, Rangamati, Bandarban).

Waar staat Bangladesh om bekend?

Bangladesh staat voornamelijk bekend om de kinderarbeid, de nationale sport cricket en de natuurrampen die het land treffen. Wat echter veel mensen niet weten is dat het land aan de weg aan het timmeren is als vakantiebestemming.

Heb ik visum nodig voor Bangladesh?

Voor een reis naar Bangladesh heeft u een visum nodig. Een visum voor Bangladesh kunt u eenvoudig in het Nederlands aanvragen via onze website.

Hoe oud is Bangladesh?

De geschiedenis van Bangladesh begon officieel op het moment dat Bangladesh in 1971 ontstond. De periode van 1946 tot 1971 was het gebied echter al een aparte entiteit.

Is er kinderarbeid in Bangladesh?

Er werken nog steeds meer dan 3,5 miljoen kinderen van 5 tot 17 jaar in Bangladesh. De hoogste concentratie werkende kinderen is te vinden in Dhaka Division waar naar schatting 690.000 kinderen zijn betrokken bij kinderarbeid.

Wat zijn de oorzaken van armoede in Bangladesh?

Bangladesh lijdt onder de gevolgen van natuurrampen….Het land wordt met grote regelmaat getroffen door vloedgolven, cyclonen en tornado’s.

  • 50% van de inwoners moet rondkomen van minder dan $1 per dag.
  • 1 op de 6 mensen heeft geen schoon drinkwater.
  • De helft van de Bengalezen heeft toegang tot sanitaire voorzieningen.

Waar zijn de meeste overstromingen in Bangladesh?

In de jaren 1990 is er rond Dhaka een dijk gebouwd, waardoor het rivierwater niet langer de stad in stroomt. Er zijn echter nog steeds regelmatig overstromingen in Dhaka, maar dit komt door een slechte afvoer. Overstromingsrampen treffen de armen op het platteland het meest.

https://www.youtube.com/watch?v=9ZVfR6Z_ScM