Wat is groene post?

Wat is groene post?

Vanaf 1 januari 2022 is voor alle post en pakketten een duurzame bezorging de standaard. Samen werken we aan een beter milieu door van deur tot deur te bezorgen met netto nul CO₂. Dus ook de post en pakketten die je nu nog verstuurt met groene post.

Hoe duurzaam is Postnl?

Schone kilometers En met succes. In 2021 hebben we onze CO2 uitstoot per kilometer met 18% verminderd. Hoe we dat doen? Onze postbezorgers doen hun werk al sinds jaar en dag te voet of met de fiets.

Hoeveel vrachtwagens heeft Post NL?

Waardoor het bedrijf in totaal 1150 trucks heeft rondrijden voor het bezorgen van pakketten. PostNL kan geen precieze aantallen geven van pakketjes die blijven liggen. Dat verschilt ook per webwinkel. Van de 1,5 miljoen pakketten die dagelijks worden bezorgd, gaat 95 procent volgens schema.

Is PostNL aansprakelijk voor schade?

Op basis van de Postwet 2009 en de Algemene Voorwaarden voor de universele Postdienst aanvaardt PostNL alleen – een wettelijk beperkte – aansprakelijkheid voor schade aan brieven of pakketten als die met de services ‘Aangetekend’ of ‘Verzekerservice’ zijn verzonden.

Hoeveel voertuigen heeft PostNL?

Op dit moment worden er al rond de 1.300 elektrische voertuigen, groot en klein, bij de bezorging ingezet. Dit aantal zal de komende jaren fors groeien. Daarnaast leidt het combineren van nieuwe bezorgingen met retouren tot een reductie van het aantal kilometers.

Hoeveel distributiecentra heeft PostNL?

PostNL heeft zijn 24e pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van ruim 7.000 vierkante meter in Dordrecht worden dagelijks gemiddeld zo’n 35.000 pakketten bezorgd. In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten.

Waarom is PostNL niet aansprakelijk?

Allereerst hanteren de grote post- en pakketbezorgers algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden van PostNL is bijvoorbeeld iedere aansprakelijkheid voor kwijtgeraakte post of pakketten uitgesloten.

Wie is aansprakelijk bij kwijtraken pakket?

Niet het bezorgbedrijf, maar de webwinkel is verantwoordelijk. Het maakt niet uit waar het pakketje is kwijtgeraakt Jij hebt het in ieder geval nooit ontvangen. “Blijkt het pakketje nergens te bekennen? Dan is de winkelier verplicht om de aankoopprijs terug te betalen, ook als je buurman het pakketje verbergt.