Wat is een LED Reflectorlamp?

Wat is een LED Reflectorlamp?

Een reflectorlamp is een bijzondere vorm van de gloeilamp of de halogeenlamp. Een van de kanten van de behuizing van de lamp is reflecterend, zodat het licht dat die kant op wordt gestraald wordt weerkaatst.

Wat is een calex lamp?

Het merk Calex Holland is gevestigd in Rotterdam. Calex lampen zijn dus van Nederlandse makelij en dit merk je ook direct aan de kwaliteit van de lamp. Calex lampen zijn stevig, hebben een fraaie afwerking en daarnaast een lange levensduur. Een Calex LED lamp zal je in kwaliteit daarom nooit teleurstellen.

Wat doet een reflectorlamp?

De reflectorlamp is ideaal om een bepaald deel van een ruimte of een object uit te lichten. De achterkant van de lamp is namelijk voorzien van een reflector waardoor de lamp alleen in één richting schijnt. De lamp is is ook ideaal als inbouwlamp zodat u de achterkant van de lamp niet ziet.

Wat zit er in een LED lamp?

Een ledlamp is opgebouwd uit een groep van licht-emitterende diodes (leds). De karakteristieken van de toegepaste leds in de lamp bepalen samen met de stralingshoek de lichtstroom, lichtsterkte en kleurweergave.

Hoe werkt Calex?

Hier een klein stappenplan voor hoe het werkt:

  • Zorg dat de lamp verbonden is met de Calex app.
  • Zet de lamp 1 keer uit met de schakelaar.
  • Wacht 5 seconden en zet daarna de schakelaar van de lamp weer aan.
  • Druk op de afstandsbediening 5-7 seconden de ON knop in tot de afstandsbediening gaat knipperen.

Is Calex compatible met Hue?

Calex: Smart met stijl Vele soorten fittingen – Van Color E27 lampen, Filament lampen, tot GU10 spotjes, ook Hombli heeft ze allemaal! Schakelaar beschikbaar – Net zoals de Switch van Philips Hue, heeft Calex een vergelijkbare schakelaar te koop speciaal voor de smart lampen.

Hoeveel licht is 600 lumen?

Vergelijking

Wattage Gloeilamp Halogeenlamp
15 W 225 lumen 300 lumen
25 W 375 lumen 500 lumen
40 W 600 lumen 800 lumen

Wat is een gloeilamp?

Gloeilamp. Een gloeilamp is een lichtbron waarbij in een zuurstofarme glazen bol een gloeidraad door een elektrische stroom van een spanningsbron wordt verhit zodat deze licht gaat uitstralen. De gloeidraad bestaat uit het overgangsmetaal wolfraam dat een zeer hoge smelttemperatuur kent.

Wat is het rendement van een gloeilamp?

Het rendement van de gewone gloeilamp ligt tussen 5 en 10%, dat wil zeggen bij een 100 W lamp, wordt slechts 5 tot maximaal 10 watt omgezet in zichtbaar licht. De rest gaat verloren in de vorm van onzichtbare warmte, vooral stralingswarmte (infrarood ‘licht’). Als een gloeilamp in een verwarmde ruimte hangt is deze warmte echter niet zinloos.

Wat zijn de uitvinders van de gloeilamp?

Naast Edison worden ook de Rus Alexander Lodygin (1872) en vooral de Engelsman Joseph Swan (1878) genoemd als uitvinder van de gloeilamp. Op 24 juli 1874 werd in Canada patent verleend aan Henry Woodward en Mathew Evans voor een lamp bestaande uit koolstof staven gemonteerd in een met stikstof gevulde glazen cilinder.