Wat is een implanteerbare hartmonitor?

Wat is een implanteerbare hartmonitor?

Een implanteerbare hartmonitor is een klein staafvormig implantaat dat uw hartslag continu monitort en vervolgens automatisch, of na het gebruik van een persoonlijke afstandsbediening ‒ de Patient Assistant ‒ gegevens registreert.

Wat doet een ILR?

Een ILR registreert de elektrische activiteit van het hart. Bij een te trage of te snelle hartslag maakt de ILR automatisch opnames. Daarnaast kunt u de ILR zelf aanzetten om opnames te maken op het moment dat u klachten hebt. Bijvoorbeeld wanneer u duizelig bent, hartkloppingen hebt of dreigt flauw te vallen.

Wat is een Reveal Linq?

Een Reveal LINQ™ is een implanteerbare hartritmemonitor die automatisch informatie over de activiteit van het hart registreert, ook als u zich niet in het ziekenhuis bevindt. De Reveal LINQ™ slaat uw hartritme op als dit afwijkend is of wanneer u de afstandsbediening gebruikt.

Wat is een implanteerbare Looprecorder?

De implanteerbare looprecorder is een heel klein apparaatje dat onze hartspecialisten onder uw huid plaatsen en dat continu het hartritme registreert. Bij een belangrijke hartritmestoornis slaat het apparaat uw hartritme op.

Wat doet een Hartritmemonitor?

Registreren hartritme De implanteerbare hartritmemonitor registreert automatisch het hartritme, 24 uur per dag. Wanneer het apparaat geen ritmestoornissen waarneemt en wanneer je zelf geen klachten aangeeft, worden de opnames automatisch uit het geheugen verwijderd.

Wat doet een Reveal?

Een Reveal is een hartritmemonitor die, nadat deze onder de huid is ingebracht (implantatie), voortdurend uw hartritme registreert.

Wat doet een Looprecorder?

De looprecorder registreert automatisch uw hartritmestoornis en slaat deze op, ook als u er zelf niets van merkt. Daarnaast kunt u bij klachten zelf zorgen dat uw hartritme wordt opgeslagen. Dat doet u met behulp van de bijgeleverde activator. Een activator is een persoonlijke afstandsbediening die op batterijen werkt.

Hoe werkt een Looprecorder?

Hoe werkt de loop recorder? De loop recorder registreert automatisch uw hartritmestoornis, ook al merkt u deze zelf niet. Daarnaast kunt u bij klachten zorgen dat uw hartritme wordt opgeslagen met behulp van een meegeleverde activator. Er kunnen maximaal 3 door u vastgelegde episodes worden opgeslagen.