Wat is een herverkoop?
Bij herverkoop van een woning Betaalde je bij de aankoop van je woning verkooprechten (ook wel registratierechten genoemd) aan het gewone tarief – nl.: 12% van de aankoopprijs in Vlaanderen -, dan zal je bij herverkoop van deze zelfde woning, de teruggave van ⅗ van deze betaalde verkooprechten kunnen vragen.
Wat is een klein beschrijf van een woning?
Bij de aankoop van een bescheiden woning kun je in sommige gevallen een vermindering van de registratierechten genieten, het zgn. ‘klein beschrijf’. In dat geval betaal je niet 10%, maar 5% op de verkoopprijs van het onroerend goed.
Hoe registratierechten recupereren?
Het terugvragen dient te gebeuren op de plaats van de eerste aankoop. Dit doet u met een aangetekend verzoekschrift waarin u de redenen aanhaalt waarom u recht heeft op deze terugbetaling. Een andere manier is het rechtstreeks opnemen van de registratierechten in de herverkoopakte.
Hoe lang duurt uitbetaling na verkoop huis?
Alles wat daarna overblijft, is voor de verkoper. Je krijgt je geld dus niet meteen na de verkoop, er zitten een paar dagen tussen. Als je het geld nodig hebt voor de koop van je nieuwe woning, wordt je geld niet eerst aan jou betaald. Het geld wordt dan namelijk meteen gebruikt bij de aankoop van je nieuwe woning.
Wie betaalt kosten akte van levering?
Kosten koper (k.k.) Dit betekent dat de notariskosten van de leveringsakte, de Kadasterkosten voor het inschrijven van de akte en de overdrachtsbelasting voor rekening van de koper zijn. De koper is dan ook degene die bepaalt welke notaris de overdracht gaat verzorgen.
Hoe krijg je het meeste voor je huis?
We geven je 5 tips!
- Tip 1. Kies voor bieden op inschrijving. Kopers kunnen op verschillende manieren een bod uitbrengen op je woning.
- Tip 2. Creëer ruimte.
- Tip 3. Maak je woning neutraal.
- Tip 4. Opknappen = prijs opkrikken.
- Tip 5. Doe mee aan Open Huizen Dag.
- Nieuw koophuis? Nieuwe hypotheek!