Wat is een Brilrecept?

Wat is een Brilrecept?

Een brilrecept is een formulier met uw correctiewaarden en andere relevante gegevens/waarden. Het brilrecept wordt ingevuld door uw opticien. Hieronder leggen we uit hoe u uw brilrecept moet lezen. Op het brilrecept staan alle waarden die u nodig heeft voor het laten vervaardigen van een bril of zonnebril op sterkte.

Wat zijn Unifocale glazen?

Wat zijn unifocale glazen? Unifocale brillenglazen bevatten maar één sterkte en worden gebruikt om scherp te zien veraf óf juist dichtbij. Een bril voor dichtbij wordt ook wel leesbril genoemd. Een bril voor veraf is geschikt voor mensen die minder goed zien tijdens het autorijden, bordlezen, TV kijken etc.

Kan ik mijn brillenglazen in een ander montuur laten zetten?

Wie het montuur heeft gevonden dat precies bij hem of haar past en er zonder meer tevreden mee is, kan bij elke opticien nieuwe brillenglazen in laten zetten. Zolang het materiaal nog functioneert is daar niets op tegen.

Wat kost een oogmeting bij Specsavers?

Een oogmeting bij Specsavers is altijd gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

Wat is een oogsterkte?

Met een oogsterkte wordt een bril of lenzen aangemeten. Deze visuele hulpmiddelen corrigeren de refractiefout van het oog (ook wel ametropie) zodat je weer weer scherp en helder zicht hebt. Met een oogmeting bij de opticien wordt je oogsterkte bepaald.

Wat houd Multifocaal in?

Een multifocale bril laat je zowel van veraf als van dichtbij goed zien. Multifocale glazen combineren verschillende sterktes in één glas. Afhankelijk van waar in je glas je kijkt kan je hierdoor goed zien van op verschillende afstanden: op leesafstand, tussenafstand en veraf. Zonder van bril te moeten wisselen.

Wat is varifocale glazen?

Met meervoudige glazen (dus ook wel multifocale glazen of varifocale glazen genoemd) kun je dus zowel dichtbij als veraf scherp zien. Een multifocale bril heeft een leesgedeelte en ook een correctie om veraf scherp te zien.

Wat kosten alleen nieuwe glazen in bril?

Enkelvoudige brillenglazen € 50. Zonnebrilglazen zonder sterkte € 50. Enkelvoudige zonnebrilglazen € 100. Multifocale brillenglazen € 250.