Wat is de kwaliteit van mangohout?

Wat is de kwaliteit van mangohout?

Mangohout is het hout van de mangoboom. Het is een hardhoutsoort, wat ervoor zorgt dat het bijzonder sterk is en een hoge dichtheid heeft. Die eigenschappen maken meubelen van mangohout slijtvast en ijzersterk. Het leent zich daardoor goed om meubelen van te maken, bijvoorbeeld mangohouten tafels en kasten.

Waarom is mangohout niet glad?

Mangohout is een duurzame houtsoort omdat deze afkomstig is van oude mangobomen die geen vruchten meer dragen. Mangohout heeft een lichte tot donker goudbruine kleur. Door het hout te beitsen krijgt deze een bepaalde kleur. Om het hout te beschermen tegen vuil en vocht wordt het hout blank afgelakt.

Waar komen de beste mango’s vandaan?

Het is niet helemaal duidelijk waar de mango vandaan komt. Er wordt gedacht dat de vrucht uit de bossen in het noordoosten van India en Zuidoost-Azië komen. De boom waar de mango aan groeit en de mango zelf zijn heilig in India bij het boeddhisme.

Is een mango oranje of geel?

De mango is een steenvrucht met zacht en sappig vruchtvlees. Het rijpe vruchtvlees is geel van kleur. De vrucht smaakt zoet-aromatisch en verspreidt een zoete geur. Mango’s zijn niet alleen lekker maar ook nog super gezond.

Hoe mangohout onderhouden?

Mangohout heeft in het algemeen weinig onderhoud nodig en is behandeld tegen vocht en vlekken. Om het hout mooi en levendig te houden raden wij aan om het hout één keer per jaar heel licht op te schuren en te behandelen met Natural Woodsealer (van het merk Oranje Furniture Care).

Welke houtsoort lijkt op mangohout?

Mango hout kan vergeleken worden met teak, maar door zijn specifieke structuur heeft het toch zijn eigen karakteristieke uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor is ook elk meubelstuk uniek. In het hout merk je duidelijk knoesten en haarscheurtjes.

Kun je mangohout donkerder maken?

Je kan mangohout beitsen om het lichter te maken of donkerder te maken. In tegenstelling tot het verven, behoud je met beitsen de natuurlijke uitstraling van het hout. De nerven blijven hierdoor zichtbaar, maar je kan de kleur van het hout toch veranderen in elke gewenste kleur.